Viktoria Plzeň na poli eSportu působí i v kategorii Pro Clubs. A to na obou herních konzolích – PS4 a Xbox. Jak se jednotlivým týmům v jejich sezoně dařilo?

PS4

První sezona ve FIFA21 v československé soutěži byla specifická tím, že se do ní přidala řada polských týmů. Viktoriáni si dominantním výkonem došli pro titul mistra ligy, který si zařídili již tři kola před koncem. Sezonu završili se ziskem 123 bodů ve 46 zápasech. „Pro titul jsme si došli díky konzistentním výkonům. Celému našemu týmu patří pochvala, protože výkony byly velice dobré po celou sezonu a nikterak výrazně jsme nezaváhali. Stále více si upevňujeme naše postavení na československé scéně,“ těší kapitána Tomáše Tichého.

Ve třetí anglické lize plzeňský tým zlepšil umístění z předešlých sezon a skončil na 7. místě. Šesté místo by však zajistilo play off o postup do vyšší soutěže. „Jde sice o relativně úspěšné umístění, ale do další sezony máme ještě větší ambice. Cílem bude postup do vyšší soutěže. Do týmu přišli dva noví hráči, kteří se řadí mezi špičku na naší scéně, ti by nám měli výrazným způsobem pomoci,“ věří Tichý.

Brzy také odstartuje Liga mistrů, kde budeme viktoriánům držet palce!

Xbox

Viktoriánský tým se oproti minulé sezoně zlepšil o 11 bodů a poměr vstřelených a obdržených branek zvedl celkově o 12 gólů. Naděje na titul žila až do posledního ligového zápasu, ovšem nakonec se z vítězství radoval tým eKoVy eSports. Plzeňští tak skončili i tak na úspěšném druhém místě tabulky! A to rovnou o 13 bodů před třetím týmem XboxWeb Esport.

Po krátké vánoční pauze se tým zaměřil na nahrazení odchozích hráčů novými posilami. Start nové sezony je za dveřmi a Viktoria Plzeň bude mít napilno. Nebude totiž hrát jen Československou Xboxweb ligu, ale i Evropskou ligu, konkrétně druhou nejvyšší soutěž VPG Championship a díky předchozím výsledkům i prestižní Ligu mistrů.