Velmi slušného výsledku v přátelském utkání dosáhl žákovský tým do 14 let. Podařilo se mu totiž vyhrát 5:4 na hřišti německého Red Bullu Lipsko!

Red Bull Lipsko U14 – FC Viktoria Plzeň U14 4:5 (1:3)
Branky FCVP:
6. Porazil, 37. Ruta, 39. F. Růžička, 43. Šádek, 64. A. Novák.

Sestava FCVP: Šilhavý (41. Hacaperka) – V. Novák (41. Oliverius), Matys, Porazil, Gaszczyk (41. Arnošt) – Nováček (41. Škorpil), F. Růžička (41. Zapoměl), O. Růžička – Linhart (41. Šádek), A. Novák, Ruta (41. Váňa).

Utkání se hrálo již od prvních minut ve vysoké intenzitě. „Hned bylo jasné, že pro naše hráče se bude jednat o velmi těžkou zkoušku,“ vypozoroval trenér Martin Vísner. „V prvním poločase jsme skvěle využívali rychlý přechod při zisku míče a pomohli si i dobře zahranými standardními situacemi,“ popsal první půlku utkání.

Do druhého poločasu za stavu 3:1 pro Viktorii nastoupilo šest nových hráčů do pole, vystřídali se také gólmani. „Všichni pokračovali v nasazení ve všech činnostech, nicméně soupeř se již dostal více do držení míče. Důležité bylo, že kluci dokázali i po obdržené brance reagovat opět rychle vstřelenou a udržet si dvoubrankové vedení, které se až v závěru podařilo Lipsku stáhnout na rozdíl jediného gólu. Zbytek utkání si však kluci pohlídali a po závěrečném hvizdu mohly propuknout upřímné oslavy,“ těšilo kouče Martina Vísnera.

Ten týmu poděkoval za skvělou reprezentaci klubu a přístup po dobu celého zápasu. „Pro kluky se jedná o velmi cennou zkušenost, kdy se nezalekli velkého jména soupeře a ohromného areálu, kterým Red Bull Lipsko disponuje,“ uzavřel své hodnocení.