Rezerva Viktorie Plzeň porazila Příbram 3:2. V červenomodrém dresu se prosadil Valenta, Jirka a Planeta. Utkání okomentoval hlavní trenér B-týmu Josef Parlásek.

Béčko zaznamenalo šesté vítězství v řadě, jak se vyvíjelo?

Věděli jsme, že nás bude čekat těžké utkání, jelikož v předchozích zápasech se Příbram prezentovala dobrou organizovanou hrou. To se potvrdilo. Nicméně když sečtu počet zakončení a šancí, tak jsme zaslouženě vyhráli. Je škoda, že jsme inkasovali góly po takových akcích. Myslím, že se tomu dalo předejít. Vstřelili jsme tři góly, ale byly tam i další dobré příležitosti. Jsme rádi za dnešní vítězství a tři body, vážíme si jich.

Byl to první zápas po čtrnáctidenní pauze. Je důležité pro tým, že se to první utkání podařilo zvládnout?

Jednoznačně ano. Už jsme to zažili, a to když nám odpadlo utkání s Domažlicemi. Je to důležité, že jsme do toho vstoupili vítězně, jelikož nás čekají další těžké zápasy. Musíme jít zápas od zápasu.

Šlo o zápas, který odstartoval první gól..

Přesně tak. Vždy, když vstřelíte první gól, tak vám to pomůže a pro nás bylo důležitý, že jsme se dostali do vedení.

Příbram krátce po začátku druhého poločasu snížila, nám se však podařilo okamžitě znovu odskočit..

O poločase vedete 2:0 a historii fotbalu pamatuje obraty z 2:0 na 2:3. Chtěli jsme do druhé půle vstoupit aktivně, nechtěli jsme to jít odbránit. Komplikace to byla a je hrozná škoda, že dostaneme takový gól. Z takové situace bychom neměli inkasovat.

Byl to boj do poslední chvíle, pochválíte mužstvo za to, jak to v závěru dohrálo?

Za vítězství jsme rozhodně rádi, ale závěr měl být více v klidu. Měli jsme proměnit své šance a odskočit o dva nebo o tři góly. Když je to o gól, tak je to vždy boj až do konce.