Před reprezentační přestávkou odehrála Viktoria 11. kolo Chance ligy proti Pardubicím. Trenér Koubek odpovídal na otázky novinářů na pozápasové tiskové konferenci.

Bylo to vydřené vítězství?

Šlo jednoznačně o vítězství vůle. Důležité bylo dneska získat tři body. Museli jsme to vydřít. Chybí nám kapka energie v náročném programu, což není ale něco, na co bych se chtěl vymlouvat. Pardubice byly velice štiplavé mužstvo, měly dobrý pohyb a byly na nás velmi dobře připravené. Ve druhé půli jsme museli přidat v razanci a udolat soupeře.

Nezvažovali jste větší rotaci z důvodu náročného programu?

Byly tam čtyři změny. Od začátku hrál Kopic, Vašulín, Slončík a Sojka. Hráči, kteří proti Ludogortsi buď nehráli, nebo šli na hřiště ve druhém poločase.

Co jste říkal hráčům o přestávce?

Abychom přidali do kroku a dostat soupeře pod tlak. Museli jsme si pohlídat brejky, soupeř chodil dobře nahoru a to jsme museli zachytávat. Důraz jsme kladli na právě na morálku a odhodlání.

Teď je na programu reprezentační přestávka, vítáte ji?

Spousta hráčů na reprezentace odjíždí, bude záležet na jejich vytížení.

Na Pavlu Šulcovi prakticky není vidět únava, co na to říkáte?

Pavel může pořád. Konzultuji to s ním, řešíme, jestli je se vším v pohodě a on vždy říká, že se cítí jako rybička. Také to samozřejmě na něm vidět je, že má za sebou spousty zápasů, ale zvládá to výborně. Bylo to vydřené vítězství?