Trenér Jaroslav Šilhavý zveřejnil nominaci české reprezentace pro zápasy Ligy národů. Nechybí v ní hned tři hráči mistrovské Viktorie. Pro utkání proti Švýcarsku, Španělsku a Portugalsku budou národnímu týmu k dispozici Jindřich Staněk, Milan Havel a LukᚠKalvach. Jednadvacítku budou reprezentovat Pavel Šulc. Výběr do 20 let poté Josef Koželuh.

Českou reprezentaci čekají v červnu čtyři utkání nového ročníku UEFA Ligy národů, ve kterém se představí v elitní lize A. Soupeři národnímu týmu budou Švýcarsko, Portugalsko a dvakrát Španělsko.

Viktoriáni Jindřich Staněk a Milan Havel, kteří dovedli Plzeň k mistrovskému titulu, jsou opět v nominaci, stejně jako při březnovém srazu k baráži o postup na Mistrovství světa.

LukᚠKalvach si vysloužil pozvánku do národního týmu po téměř dvou letech. „Je skvělé být zase v nominaci. Čekají nás zápasy proti top týmům a já budu dělat maximum, abychom je zvládli,“ těší se na reprezentační sraz 26-letý záložník. Mezi náhradníky figuruje hned pět plzeňských hráčů: Radim Řezník, Pavel Bucha, Jan Kopic, Jan Sýkora a TomᚠChorý.

Do služeb jednadvacítky byl povolán záložník Pavel Šulc. Jako náhradníci jej doplnili i Josef Koželuh s Václavem Míkou, kteří z Viktorie hostují v druholigové Chrudimi. Lvíčata čeká rozhodující fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Tým trenéra Jana Suchopárka bude v červnových utkáních proti Anglii a Andoře hájit postavení na čele skupiny. 

Koželuh navíc obdržel i pozvánku do reprezentace U20, která 1. června v přátelském utkání vyzve Chorvatsko. V širším kádru poté figurují dva hráči viktoriánského béčka: Adam Kronus a Alexandr Sojka.

Opora slovenské jednadvacítky útočník Matej Trusa, jenž je třetím nejlepším kanonýrem kvalifikace, do utkání s Maltou z důvodu karetního trestu nezasáhne.