Sezona 2021/2022 se blíží ke svému konci. Kromě ligového titulu zavítají do Plzně také další ocenění. Jindřich Staněk byl v anketě LFA zvolen nejlepším brankářem sezony. Jean-David Beauguel kraloval mezi útočníky. V anketě hlasovali zástupci médií a také kapitáni a trenéři ligových klubů.

Jindřich Staněk - Nejlepší brankář FORTUNA:LIGY

Šestadvacetiletý rodák ze Strakonic. V polovině z dvaceti osmi startů udržel nulu, za devadesát minut inkasoval maximálně dva góly. Na brankové čáře čaroval. Stačí zmínit třeba situaci z nedávného domácího duelu proti Spartě. Centrovaný balon sice neudržel, zaváhání ale vzápětí napravil parádním skokem proti Čvančarově hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Jean-David Beauguel - Nejlepší útočník FORTUNA:LIGY

K titulu pomohl francouzský útočník ve dvaatřiceti zápasech osmnácti góly. Před posledním kolem nadstavby má tak velkou šanci přidat ke kolektivnímu ocenění i to individuální. Na druhého Jurečku ze Slovácka si v tabulce střelců drží jednobrankový náskok. Stačí se podívat na jeho vítěznou trefu v nakonec rozhodujícím duelu proti Hradci. Po dvaceti minutách zakončoval z ostrého úhlu, balon ale přesto poslal pod břevno. V dramatickém závěru bitvy se Slavií zase prokázal pevné nervy a utaženým pokusem k tyči z penalty zařídil Viktorii klíčovou remízu.

Další ocenění 

V neděli budou oznámeny také ocenění v kategoriích hráč a trenér sezony, osobnost ligy, cizinec sezony a také nejlepší hráč podle hlasování fanoušků.