Viktoriáni 3. kolo MOL Cupu vyhráli, přes druholigovou Příbram postoupili v poměru 2:1! Zápas společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotil autor šastné vítězné branky Pavel Šulc.

„Dal jsem ho chráničem,“ smál se Šulc. „Kayi vystřelil a nevím, jestli se to ještě neodrazilo od někoho předtím, ale trefilo mě to do chrániče. Ještěže tak,“ potěšilo mladého záložníka. Ten měl v sezoně s koncovkou trápení, a tak je i za takovou šastnou trefu rád! „Marek Bakoš i Pavel Horváth mi říkali, že to přijde. Že dám gól čimkoli a protrhne se to, tak doufám, že budou mít pravdu,“ říká.

Viktoria šla do vedení již ve čtvrté minutě, krátce nato hosté vyrovnali. „Příbram ukázala, že je nebezpečná. I po sestupu udržela kádr pohromadě. My jsme si o poločase říkali, abychom hráli trpělivě. Věděli jsme, že gól prostě dáme,“ popisuje Pavel Šulc.

A to se taky povedlo. Viktoria tak zvítězila posedmé v sezoně v poměru 2:1. „Vítězství je vítězství. Je víceméně jedno, jaký je výsledek. Musíme se ale samozřejmě i nadále zaměřovat na koncovku, pak ty výsledky možná budou vypadat lépe. Ale důležité zkrátka je, aby se vyhrávalo,“ má jasno viktorián s číslem 31.

„Viděl jsem Příbram v zápase na Dukle a hrála velmi dobře, rozhodně jsme tedy nic nepodcenili,“ začal s hodnocením zápasu trenér Michal Bílek. „Dali jsme rychle branku a škoda, že jsme vzápětí inkasovali a nedokázali přidat druhý gól. Zápas byl určitě těžký. Ukázal nám, že se musíme plně koncentrovat úplně na každé utkání, a už ligové nebo pohárové,“ podotýká kouč týmu.

I on byl rád za gól Pavla Šulce. „Pavel v minulých zápasech šance neproměňoval a trochu se tím trápil, tak snad ho to nyní nakopne a gólů přibude,“ přeje si. Pro zápas s Příbramí výrazně obměnil sestavu. „Někteří hráči nastoupili po delší době, bylo to pro ně těžké a samozřejmě to bylo trochu znát. Ale pracují dobře a brzy se do toho dostanou. To platí u Kalviho, Čermuse... Kayamba ukázal dneska chu, tak to má být,“ dodal Michal Bílek.

Fotogalerie