Viktoria Plzeň má nového sportovního manažera mládeže. Stává se jím Štěpán Havránek, který doposud v klubu působil jako šéftrenér mládeže. Na pozici vedoucího sportovního úseku mládeže nahradil Daniela Koláře, jenž se přesunul do funkce sportovního ředitele klubu. „Je to pro mě další cenná zkušenost, moc se těším,“ uvedl dlouholetý kouč FCVP.

Havránek bude mít v nové pozici na starost kompletní koordinaci sportovních i organizačních záležitostí týkajících se viktoriánské mládeže. Rovněž mu připadne klíčová role v rozvoji mládežnického úseku klubu a bude mít na starosti i spolupráci klubové fotbalové akademie s regionální akademií Plzeňského kraje.

„Viktorka je klub mého srdce, se kterým mám spojenou obrovskou část mého života. Jsem vděčný, že se mohu podílet na rozvoji jejích mladých hráčů i nadále z pozice sportovního manažera,“ sdělil zkušený trenér.



„Mí předchůdci Zdeněk Psotka a Daniel Kolář odvedli výbornou práci, kterou nasadili laku opravdu vysoko, takže to pro mě bude výzva,“ řekl 33letý Havránek. „Mým cílem bude na ně navázat a ve spolupráci s ostatními nadále posouvat naší mládež kupředu,“ dodal.





Havránek doposud působil v pozicích kouče kategorie U19 a šéftrenéra mládeže FCVP. V této funkci bude působit i nadále, zato u devatenáctky jej nahradil Ondřej Šiml, jenž do teď vedl U17.

Třiatřicetiletý kouč prošel mládeží Viktorie jako hráč a ve dvaceti letech se začal sám věnovat jejímu rozvoji. Jako trenér působí v červenomodrém klubu už od svých 20 let. Po třinácti letech nyní viktoriánská cesta Štěpána Havránka pokračuje v pozici sportovního manažera mládeže.

Čtyři řeky, čtyři proudy. Hráči, fanoušci, partneři, a také ZAMĚSTANCI patří k neodmyslitelné součásti klubu, který milujeme. Jak už napovídá vzhled a myšlenka nových dresů, celou sezonu se budeme snažit přibližovat spojení těchto čtyřech proudů v plzeňském klubu.