17letá univerzálka zažívá povedené období, v dorosteneckém věku je stabilní součástí ženského A-týmu Viktorie a rovněž je pravidelně povolávána do národního týmu do 19 let, s nímž bude na přelomu června a července bojovat na Mistrovství Evropy WU19 konaném v České republice. Toho se zúčastní společně se svým bývalým trenérem Pavlem Hudečkem.

Minulý víkend svěřenkyně Jana Navrátila završily svou přípravu na šampionát tréninkovým kempem, který se uskutečnil v Plzni. „Holky absolvovaly pět tréninkových jednotek a sehrály modelové utkání, kde bylo naší snahou co nejvíce je přiblížit vysokému tempu, které nás čeká na ME a ukázat jim, že jsou schopné ho vydržet,“ uvedl trenér dorostenek Viktorie Plzeň Pavel Hudeček, jenž zároveň působí ve funkci asistenta u reprezentace do 19 let.


Asistent trenéra Navrátila Pavel Hudeček.

České naděje čeká náročná šichta, ve skupině totiž narazí doslova na evropskou elitu. V prvních třech zápasech se střetnou s Francií, Španělskem a Itálií. „Samozřejmě do zápasů půjdeme se zdviženou hlavou a chceme si to s těmi soupeři rozdat, ale každému, kdo se podívá na složení naší skupiny, musí být jasné, že vyzveme opravdu top týmy,“ říká Hudeček. „Momentálně víme, že tyhle soupeře nemůžeme porážet na pravidelné bázi, možná někdy až se ženský fotbal v Česku více rozvine, ale teď určitě ne. Každopádně umíme být nepříjemní a vytvářet si šance. Vše ukážou až samotné zápasy,“ pokračuje zkušený kouč, jemuž prošla rukama i jediná zástupkyně Viktorky v reprezentaci.

„Jarka je jedna z nejpoctivějších hráček, které jsem za tu krátkou dobu, co působím v ženském fotbale, viděl. Má velké předpoklady co se týká kondice, rychlosti či pracovitosti. Má menší rezervy v technice, ale pracuje na sobě a za poslední rok v tomto ohledu udělala obrovský pokrok. Přál bych jí, aby si vybojovala nějaké zajímavé angažmá, je to nesmírně poctivá fotbalistka, kterou v týmu každý bude chtít, protože je na ní spoleh a vždy se snaží odvést maximální výkon,“ uzavírá Hudeček. Pavlíčková zatím v národním týmu odehrála devět zápasů, v nichž vstřelila dvě branky. Účast na turnaji bude zatím jejím kariérním vrcholem.


Talentovaná univerzálka Jaroslava Pavlíčková.


Program zápasů českého týmu:

  • 27. června 11:00 ČR – Francie (Vítkovice)
  • 30. června 17:30 ČR – Španělsko (Opava)
  • 3. července 17:30 Itálie – ČR (Frýdek – Místek)

Foto: FAČR