Brzy 18leté univerzálce se v posledních měsících daří, v dorosteneckém věku je stabilní součástí ženského áčka Viktorie a rovněž je pravidelně povolávána do národního týmu do 19 let. Pozvánka ji neminula ani nyní, což znamená, že bude s reprezentací na přelomu června a července bojovat na Mistrovství Evropy WU19 konaném v České republice. Toho se zúčastní společně se svým bývalým trenérem z dorostu Pavlem Hudečkem.

České naděje čeká náročná šichta, ve skupině totiž narazí doslova na evropskou elitu. V prvních třech zápasech se střetnou s Francií, Španělskem a Itálií. „Samozřejmě do zápasů půjdeme se zdviženou hlavou a chceme si to s těmi soupeři rozdat, ale každému, kdo se podívá na složení naší skupiny, musí být jasné, že vyzveme opravdu top týmy,“ říká asistent hlavního trenéra Navrátila Hudeček. „Momentálně víme, že tyhle soupeře nemůžeme porážet na pravidelné bázi, možná někdy až se ženský fotbal v Česku více rozvine, ale teď určitě ne. Každopádně umíme být nepříjemní a vytvářet si šance. Vše ukážou až samotné zápasy,“ pokračuje zkušený kouč, jemuž prošla rukama i jediná zástupkyně Viktorky v reprezentaci.

„Jarka je jedna z nejpoctivějších hráček, které jsem za tu krátkou dobu, co působím v ženském fotbale, viděl. Má velké předpoklady co se týká kondice, rychlosti či pracovitosti. Má menší rezervy v technice, ale pracuje na sobě a za poslední rok v tomto ohledu udělala obrovský pokrok. Přál bych jí, aby si vybojovala nějaké zajímavé angažmá, je to nesmírně poctivá fotbalistka, kterou v týmu každý bude chtít, protože je na ní spoleh a vždy se snaží odvést maximální výkon,“ uzavírá Hudeček. Pavlíčková zatím v národním týmu odehrála devět zápasů, v nichž vstřelila dvě branky. Účast na turnaji bude zatím jejím kariérním vrcholem.



Ještě před samotným eurem Češky čeká čtyřdenní kemp v Praze. „Jsme rádi, že se ještě můžeme před turnajem jednou sejít a zahrajeme si i jedno přípravné utkání,“ řekl trenér Jan Navrátil.

Češky vstoupí do ME v pondělí 27. června duelem proti Francii od 11:00 na Městském stadionu ve Vítkovicích. Duel bude zároveň zahajovacím utkáním celého šampionátu. Poslední červnový den český tým nastoupí proti Španělsku v Opavě se začátkem v 17:30 a 3. července je na programu závěrečné střetnutí v základní skupině proti Itálii, které se uskuteční ve Frýdku-Místku od 17:30.

Všechna tři utkání základní skupiny nabídne v přímém přenosu Česká televize.


Program zápasů českého týmu:

  • 27. června 11:00 ČR – Francie (Vítkovice)
  • 30. června 17:30 ČR – Španělsko (Opava)
  • 3. července 17:30 Itálie – ČR (Frýdek – Místek)

Fotogalerie