Za pět minut dvanáct! Viktoriáni v Českých Budějovicích vyhráli 1:0, když o nejtěsnějším možném vítězství rozhodl v nastavení hlavou Jhon Mosquera. Ještě předtím se trefil také TomᚠChorý, ale jeho gól nemohl pro ruku platit. Právě on společně s trenérem Michalem Bílkem zápas zhodnotil.

„Je jedno, kdo ten gól dá, hlavně, když vyhrajeme,“ má jasno Choras. „Teď máme výsledky většinou o jednu branku, ale dnes jsme si vytvořili mnohem víc situací, jež jsme mohli proměnit. Já sám jsem měl hlavičku, která letěla těsně vedle. Měla skončit v bráně a ten zápas mohl vypadal úplně jinak,“ myslí si TomᚠChorý.

„Zase jsme si to zkomplikovali, tentokrát až do posledních sekund, ale nakonec máme tři body. Hrajeme opravdu až do posledních vteřin a dneska se nám to vydařilo. Ukázali jsme charakter mužstva,“ chválil po pozdní výhře v Budějovicích své spoluhráče vytáhlý útočník s číslem 15.

Všech tří bodů namísto jednoho díky povedenému rohu v závěru si samozřejmě váží i Michal Bílek. „Jsme moc rádi, že jsme to tam v poslední minutě dotlačili. Myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Byli jsme aktivnější a pro výhru jsme si šli,“ řekl trenér. „Hráli jsme dobře, kombinovali jsme, ale málo jsme se dostávali do zakončení. Poslední dobou, když se do něj dostaneme, tak netrefíme bránu, to musíme jednoznačně zlepšit,“ viděl prostor ke zlepšení.

Náročný program Západočechů nepolevuje, ba naopak – už ve středu večer je čeká další zápas, do Doosan Areny přijede na ligový duel Slovácko. Jak se Chorý a spol. cítí? „Připadáme si jako hokejisté, ale určitě se nebudeme na nic vymlouvat. Jsme šastní, že hrajeme Evropu, to jsme si všichni přáli,“ má jasno snajpr Viktorie.

Fotogalerie