V sobotu 7. května 2016 se FC Viktoria Plzeň utká v rámci 28. kola Synot ligy s Mladou Boleslaví. Viktoriáni do středních Čech už pojedou jako mistři ligy, ale o motivaci mají podle trenéra Karla Krejčího i tak postaráno.

„Hráčům jsem říkal, že bych byl rád, kdyby se nám ještě podařilo natáhnout vítěznou sérii, která trvá už 16 zápasů. Nicméně máme respekt k našim soupeřům a víme, jak náročné to například v Mladé Boleslavi je. V pohárovém dvojzápase nám dokázali, že mají velmi kvalitní mužstvo a doma jsou hodně silní. Navíc bojují o druhé a třetí místo, takže mají o motivaci postaráno,“ říká kouč Plzně. „Je potřeba podat koncentrovaný a disciplinovaný výkon. Kluci ale mají chu hrát a vyhrávat. I když už titul máme, tak do utkání stejně půjdeme za vítězstvím,“ ujišuje Krejčí.

Viktoriáni si o minulém víkendu užívali oslavy po té, co v Doosan Areně porazili Baník Ostrava a stali se podruhé v řadě mistry. „Nálada v kabině je samozřejmě velice dobrá. Z hráčů opadl stres a závěr sezony si mohou vychutnat. Od středy se připravujeme jako na každý jiný zápas, v úterý hráči měli výklus a v pondělí volno. Rozhodně ale poslední zápasy nevypustíme, stále chceme vyhrávat a uděláme pro výhru maximum,“ dodává trenér.

V Doosan Areně se připravují na další zápas všichni hráči, kterým to zdravotní stav dovolí. „Nemůžeme počítat s Hejdou a Limberským kvůli kartám, trápí nás také nějaká zranění. Nastoupíme tedy v trochu pozměněné sestavě a dáme prostor klukům ze širšího kádru,“ uzavírá Karel Krejčí.