Dorostenecké kategorie uzavřely podzimní část sezony. Jak hodnotí trenéři své týmy?

U19

Umístění: 7. místo, 22 bodů, skóre 29:25
Nejlepší střelec: Josef Böhm, Adam Šmíd (4 góly)
Hodnocení trenéra Davida Vaněčka: „Podzimní sezonu hodnotím jako průměrnou, naše cíle byly mnohem vyšší, než je sedmé místo. Měli jsme hodně zraněných hráčů, protočila se nám ve spoustě zápasů sestava, ale bylo na tom pozitivní, že dostali šanci všichni hráči v kádru. V zimní přípravě máme na čem pracovat, abychom se v tabulce posunuli na vyšší pozice.”


U18

Umístění: 9. místo, 29 bodů, skóre 38:33
Nejlepší střelec: MatyᚠKobes (6 gólů)
Hodnocení trenéra Roberta Vágnera: „Myslím, že do soutěže jsme vstoupili velice dobře a první třetinu soutěže můžeme hodnotit kladně. Bohužel se nám nevyhnula zranění a přelom září-říjen byl výsledkově slabší. Celkový počet 29 bodů myslím odpovídá našim možnostem.”


U17

Umístění: 9. místo, 19 bodů, skóre 26:34
Nejlepší střelec: Adam Novák, Vít Průša (5 gólů)
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Myslím si, že tenhle půlrok se kluci seznamovali s celostátní ligou dorostu v sedmnáctkách, že nabrali spoustu zkušeností. Bohužel se nám nevyhlo občas i t잚í zranění, ale nebylo to zas tak, aby bylo zraněno hodně hráčů. Jsem rád, že se nám ty zranění ve větším počtu vyhýbaly. Výsledkově nejsme spokojeni, herně se to postupem času zvedalo. Teď na konci kluci ukázali, že to zvládají a jsou schopni plnit to, co po nich chceme a zvedli si sebevědomí. Trochu mě mrzí, že jsme nezvládli lépe herně i výsledkově ty t잚í zápasy, co se týká Slavie, Baníku nebo Sparty. Některé zápasy nám ale nevyšly spíše výsledkově, než herně. Jsem spokojen s tím, jak kluci pracují, někteří se hodně zlepšili. Konkurence a kvalita v tom týmu je a za to jsme rádi. Někteří kluci byli a jsou i v reprezentaci. Kluky teď čeká poslední přátelské utkání. Zpátky nastupujeme 8. ledna a připravíme se na druhou část sezony, která bude pro kluky trochu náročnější, protože je začněme připravovat na kategorii U18/U19, kde bude i větší tlak na výsledek.“


U16

Umístění: 13. místo, 23 bodů, skóre 37:51
Nejlepší střelec: Kristian Vukovič (10 gólů)
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Sezónu hodnotím neutrálně, myslím, že jsme mohli zvládnout a dotáhnout do vítězného konce víc zápasů, ale jsem rád za to, jakým způsobem jsme se prezentovali. Snažili jsme se hrát zezadu s převahou držení míče, akorát nám chyběla finální fáze, na které musíme zapracovat.”