Ke svému konci došla také sezona žáků Viktorie Plzeň. Jak hodnotí ročník 2023/2024 jednotlivý trenéři žákovských kategorií?

U15

Umístění: 4. místo
Nejlepší střelec: Chumlen, Volf (19 gólů)
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Kluci letošním jarem zakončili působení ve starších žácích, což se projevovalo již v určité vyspělosti nejen herních výkonů, ale také přístupu a zodpovědnosti. Po celou sezónu jsme se snažili hrát náročný, aktivní styl ve všech fázích hry. Po jaře jsme skončili na celkovém čtvrtém místě se skóre 99:51. Do soutěže jsme vstoupili celkem slušně, kdy jsme ze čtyř utkání měli devět bodů, následně jsme měli trochu smolná utkání, která jsme ztratili vždy až v závěrečném nastavení. V druhé polovině soutěže se kluci zúčastnili turnaje Akademií, kde jsme obsadili také čtvrté místo z celkových devíti akademií z celé republiky (tři výhry, jedna porážka). V závěru sezony se kluci dostali do herní pohody a udělali sérii pěti zápasů bez porážky, ale hlavně se jednalo o ustálené výkony. Prvořadý byl pro nás však výkonnostní posun jednotlivců a poté týmu ve všech složkách sportovního výkonu. Kluci měli možnost také poprvé okusit reprezentační srazy a utkání, což jsou pro ně důležité zkušenosti do budoucna. Na závěr velké poděkování všem hráčům za přístup, nasazení a obrovskou chu se rvát o každý míč během celé sezony. Stejně tak poděkování i všem rodičům za podporu kluků.”


U14

Umístění: 2. místo
Nejlepší střelec: Kovařík (33 gólů)
Hodnocení trenéra Daniela Sýse: „Uplynulou sezonu hodnotíme velmi kladně jak výsledkově, tak hlavně po herní stránce. Přestože do týmu přišlo 12 nových hráčů, tak jsme předváděli hezký fotbal s moderními prvky - výstavba hry po zemi od brankáře, vbíhání beků doprostřed hřiště, probíhání hráčů do vápna atd. Sezonu jsme zakončili na 2. místě, kdy jsme do poslední chvíle bojovali o titul, který nám o kousek utekl. Chu jsme si spravili na letní Olympiádě dětí a mládeže, kterou jsme zaslouženě vyhráli. Kluky chválíme za píli a chu se zlepšovat. V nové sezoně budeme dál pokračovat s rozvojem především individuálních herních činností jednotlivce - vedení míče, obcházení, převzetí míče, razance přihrávek ve velké intenzitě a hry pod časoprostorovým tlakem.”


U13

Umístění: 7. místo
Nejlepší střelec: Serhiienko (28 gólů)
Hodnocení trenéra Tomáše Hada: „Na jaře jsme získávali zkušenosti opět v české lize mladších žáků. Vydařené výkony (jednoznačná výhra s Teplicemi i skalp pražské Slavie) jsme střídali s výkony horšími. Celkové sedmé místo bylo spravedlivým vyústěním celé sezony, kdy jsme nastupovali většinou proti fyzicky zdatnejším soupeřům. Zvládli jsme i první utkání na velkém hřišti, dvoudenní halový turnaj s německými top týmy, v březnu jsme absolvovali jarní soustředění v Sušici a většina kluků vypomáhala také v mezikrajské soutěži. Velké zkušenosti fotbalové i životní jsme posbírali na turnaji v nizozemském Venlo. Na závěr sezony si kluci užili víkend s našimi skvělými rodiči/fanoušky v kempu Brdy. Velké díky patří nejen jim, ale i všem těm, kdo se podíleli na výkonnostním, ale i lidském vývoji kluků.”


U12

Umístění: 7. místo
Nejlepší střelec: Kovařík (18 gólů)