V rámci projektu Viktorka do škol připravila Viktoria Plzeň atraktivní akci pro žáky partnerských základních škol. Na několik z nich přivezla ukázat mistrovský pohár, se kterým si stovky žáků pořídily fotografie. 25. základní školu navíc také navštívil osobně slovenský záložník Patrik Hrošovský.

Mistrovský pohár vyrazil na 14. ZŠ Plzeň, 20. ZŠ Plzeň, 25. ZŠ Plzeň, 26. ZŠ Plzeň, 34. ZŠ Plzeň a ZŠ Kozolupy. Akce se ve všech případech setkala s obrovský zájmem – stovky žáků se vždy velice rychle seběhly a pořizovaly si společné fotografie či populární „selfíčka“.

Na jednu ze škol si i přes náročný tréninkový program udělal čas slovenský záložník Patrik Hrošovský. Poté, co od žáků plzeňské 25. ZŠ dostal pár otázek, se začal se všemi fotit. Následovaly autogramy na školní desky, ruce, trika, dresy, do sešitů... „Trophy tour je dobrý nápad. Když jsem chodil na základku já, tak si nepamatuji, že by někdo něco podobného dělal. Je to pro děti zpestření. Přišlo jich opravdu hodně,“ líbila se akce Patriku Hrošovskému. „Teď bych chtěl dětem popřát krásné letní prázdniny, na které jsem se já vždy nejvíce těšil,“ usmíval se Hrošovský.

Zítra má v plánu ještě TomᚠHořava vyrazit předávat vysvědčení žákům 14. ZŠ Plzeň. „Těším se. Bude to pro žáky jistě zpestření. Prý tam máme nějaké vášnivé fanoušky, což je super. Rád jim předám vysvědčení, vyfotím se s nimi, podepíšu... Je to to nejmenší, co můžeme pro naše fanoušky dělat,“ těší se Hořava.

Akce se konají v rámci projektu Viktorka do škol, jehož součástí je několik základních škol v Plzni a také základní školy v Kozolupech a v Chrástu. Jeho hlavním cílem je zapojit žáky do dění okolo klubu FC Viktoria Plzeň. Případní noví zájemci o vstup do projektu se nám mohou ozývat na e-mailovou adresu belsan@fcviktoria.cz.

Mediálním partnerem projektu je Plzeňský deník.

Fotogalerie