Dvanáctou sezonu v řadě viktoriáni ve čtvrtek večer vstoupí do bojů v pohárové Evropě, tentokráte je na domácí půdě vyzve Dynamo Brest. A již poněkolikáté FCVP vyběhne na trávník s logem Nadace pro transplantace kostní dřeně na zádech.

Logo Nadace pro transplantace kostní dřeně bylo s viktoriány v Lize mistrů, v Evropské lize a tentokráte prokoukne i na dresech v zápasech Evropské konferenční ligy. Západočeši jej obléknou po celý evropský ročník 2021/22. Fanoušci tak logo NTKD uvidí už ve čtvrtek večer při prvním duelu nové sezony s Dynamem Brest.

„Již několik let hrdě podporujeme Nadaci pro transplantace kostní dřeně a jsme rádi, že tuto osvětu můžeme podpořit i v právě začínající sezoně. Poselství NTKD je velmi důležité a jenom doufáme, že se nám tuto myšlenku podaří ukázat v co nejvíce zápasech,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Po téměř roce a půl, kdy jsme kvůli covidovým opatřením skoro nemohli nabírat nové dárce, začínáme opět s nábory k nám do registru. Dostat se na předcovidová čísla zapsaných dobrovolníků nějakou dobu potrvá, velmi mě proto těší pomoc plzeňských fotbalistů, kteří budou opět dárcovství kostní dřeně připomínat na svých dresech. Přeji jim úspěšnou sezonu!“ říká MUDr. Pavel Jindra, vedoucí lékař Českého národního registru dárců dřeně a primář hematologicko-onkologického oddělení FN Plzeň.

Pokud byste rádi pomohli Nadaci v těžké době i vy, můžete tak učinit třeba pomocí dárcovské zprávy DMS, případně příspěvkem na transparentní účet. Více informací naleznete ZDE.