Čisté konto proti svému bývalému týmu Ústí nad Labem vychytal Marián Tvrdoň. Také on společně s Romanem Potočným a asistentem trenéra Pavlem Horváthem zhodnotili vítězství 1:0.

„Zatím to byl nᚠnejt잚í soupeř v přípravě. Ústí hrálo organizovaně a hodně aktivně napadalo,“ pochválil soupeře Pavel Horváth. „Dali jsme jen jeden gól, ale měli i spoustu dalších šancí. Ty jsme nedali, tak doufám, že jsme si jejich proměňování schovali na další zápasy,“ doplnil.

Trenérský štáb musel řešit nepříjemnosti hned v první půli. Kvůli svalovým zraněním odstoupili Jean-David Beauguel a Josef Koželuh. „Bylo to samozřejmě nepříjemné. Ale je ještě dostatek času v přípravě a uvidíme, jak na tom budou po vyšetření. Cítili něco ve svalu, tak prostě radši odstoupili,“ vysvětluje Pavel Horváth. Místo zraněných šli do akce TomᚠJedlička a Karel Žilák z B týmu, oba hráli až do konce utkání. „Tomᚠnás příjemně překvapil, stejně tak Kája. Oba hráli na své pozici velmi dobře a určitě šanci šanci ještě dostanou,“ řekl asistent trenéra FCVP.

Utkání proti svému bývalému týmu odchytal Marián Tvrdoň. „Těšil jsem se na kluky. Skoro všechny je pořád znám, takže jsem si to užil,“ usmíval se slovenský gólman, na kterého šla první střela od soupeře až ve 40. minutě. „Vlastně ještě předtím mě prověřil Hejdis,“ smál se. „Ale prostě dobře bráníme. Soupeře nepouštíme do šancí, jsme organizovaní v defenzivě. V tom musíme pokračovat.“

S týmem se i nadále sžívá zimní posila Roman Potočný. „Branka mě zatím míjí, to mě mrzí, šance na gól jsem už měl. Ale když se daří týmu a vyhráváme s nulou, tak to tolik nevadí,“ říká. V zápase už trochu cítil, že za sebou viktoriáni mají nejt잚í část zimní přípravy. „Bolely mě zadní svaly, protože všera jsme měli náročný trénink v posilovně. Ale o tom příprava je, musíme být dobře připraveni na jarní část ligy,“ dobře si uvědomuje.

Fotogalerie