Blíží se reprezentační přestávka a trenér Jaroslav Šilhavý oznámil svůj výběr pro zápasy s Portugalskem a Švýcarskem. Mezi vyvolenými jsou i čtyři viktoriáni, konkrétně Jindřich Staněk, Milan Havel, Václav Jemelka a LukᚠKalvach. V nominaci slovenského týmu nechybí rychlonohý křídelník Erik Jirka a Miroslav Káčer hostující v Dunajské Stredě. Dres reprezentace Beninu poté znovu oblékne Mohamed Tijani.

Reprezentační výběr čekají na konci září poslední dva zápasy v Lize národů – Lize A, 24. září přivítají v Praze od 20:45 Portugalce, o tři dny později sehrají ve stejný čas závěrečný duel ve Švýcarsku. Česká republika je po čtyřech odehraných utkáních na prozatímním 3. místě tabulky.

Kromě hlavního výběru zvolil trenér Jaroslav Šilhavý i náhradníky, mezi nimiž čeká dalších pět viktoriánů – Luděk Pernica, Pavel Bucha, Jan Sýkora, Adam Vlkanova a TomᚠChorý.

Slovenský nároďák čekají s novým trenérem Francescem Calzonou zápasy s Ázerbájdžánem a Běloruskem. Nad oběma týmy si Slováci v rámci skupiny C UEFA Ligy národů již připsali venkovní výhru 1:0 a nyní je čeká odveta v domácím prostředí. Chybět u toho nebude ani Erik Jirka s Miroslavem Káčerem.

Mohamed Tijani bude moct navázat na svůj premiérový start v dresu Beninu, který si připsal v Poháru afrických národů. Tým přezdívaný „Veverky“ v září čekají duely s Mauritánií a Madagaskarem.

Jednadvacítku čeká klíčové barážové dvojutkání proti Islandu, v němž je v sázce postup na Mistrovství Evropy v příštím roce. Trenér Jan Suchopárek zahrnul do třiadvacetičlenné nominace také stopera Plzně hostující v Pardubicích Robina Hranáče. Mezi náhradníky je poté krajní bek Josef Koželuh (na hostování v Chrudimi) a záložník Pavel Šulc (hostující na severu Čech v Jablonci).

Reprezentaci do devatenácti let čeká základní fáze kvalifikace o postup na ME. Dvojice viktoriánů bojující v našem dresu také v UEFA Youth League si vysloužila od trenéra Radka Bejbla pozvánku na duely s Andorrou, Švýcarskem a Řeckem. Jedná se o brankáře Viktora Baiera, který se v Barceloně blýskl parádním výkonem a talentovaného Pavla Gaszczyka. 

V neposlední řadě čekají národní tým do 20 let dva přípravné zápasy, které sehraje nejprve v Chomutově s Rumunskem a poté se v rámci přípravy utká na jejím stadionu s druholigovou Vlašimí. Červenomodré barvy bude v týmu hájit Josef Koželuh, který od minulé sezony obléká dres Chrudimi, v níž je na hostování.