Viktoriáni zvládli přepnutí do ligy mezi zápasy s Bayernem Mnichov. Na domácí půdě porazili Mladou Boleslav 2:0, když se trefili obránci Luděk Pernica a Václav Jemelka. Právě hráč s přezdívkou Džem společně s trenérem Michalem Bílkem utkání zhodnotil.

„Není úplně jednoduché hrát ligová utkání po zápasech Ligy mistrů, ale dnes jsme to zvládli poměrně dobře. Měli jsme spoustu situací, kdy jsme mohli vstřelit góly. Trošku nás trápila koncovka, ale je to velmi důležité vítězství. Druhá branka nás definitivně uklidnila,“ říká trenér Bílek.

„Mladou Boleslav jsme nepustili do nějakých vyložených šancí, naše obrana vyřešila jejich rozjeté útoky velmi dobře. Jsem rád, že se střelecky prosadili obránci a obecně, že umí dávat góly i hráči z defenzivy. Je to skvělé pro celý tým,“ uvědomuje si sílu svého mužstva.

Svou první trefu v dresu FCVP zaznamenal Václav Jemelka. „Erik Jirka mi to krásně napálil před bránu a jsem rád, že mi to tam padlo. Gól pro mě znamená hodně, strašně moc jsem ho chtěl vstřelit. Mám velkou radost,“ usmívá se hráč s číslem 21.

Původně střední obránce zatím v Plzni hraje více na levé straně. „Samozřejmě je to trochu jiné, z beka více podporuji útok a víc běhám nahoru dolů. Jsem rád, že se dostávám i do střeleckých pozic, nahrávám na góly... Tímhle týmem určitě můžu pomáhat víc než ze stopera. Snažím se, abych byl co nejplatnější,“ prozrazuje.

Jak sedmadvacetiletý univerzál po přestupu zvládá náročný program? „Všichni se s tím pereme, proto je velmi důležitá regenerace. Máme ale široký kádr a můžeme si tím pomoct. Je to náročné, ale všichni jsme to tak chtěli. Musíme se s tím poprat, jak nejlépe umíme,“ má jasno Václav Jemelka.

Fotogalerie