Viktoriáni, je to tady, boj o Evropskou ligu začíná! Ve třetím předkole nás čeká dvojzápas o postup s ukrajinským FC Kryvbas. Začínáme venku, odveta v DOOSAN Areně je na programu ve čtvrtek 15. srpna.

Prvním pohárovým soupeřem Viktorky v nové sezoně bude Kryvbas. Rozhodl tak dnešní los ve švýcarském Nyonu. První duel odehrajeme na hřišti soupeře, odvetu potom doma v DOOSAN Areně ve čtvrtek 15. srpna.

S ukrajinským soupeřem se viktoriáni utkali již v lednu na soustředění ve Španělském Benidormu. Viktorka v tomto přípravném duelu zvítězila 3:0. Pojďme si ale soupeře pro 3. předkolo Evropské ligy blíže představit.

FC Kryvbas je klub z ukrajinského města Kryvyi Rih. Založen byl před čtyřmi lety. Jeho historie ale sahá až do padesátých let minulého století. Původní klub byl založen v roce 1959. V průběhu času se stal čtyřikrát vítězem nejvyšší soutěže v ukrajinské SSR. Po vzniku samostatných ukrajinských soutěží vyhrál v roce 1992 druhou nejvyšší ligu. Od té doby až do roku 2013 působil v nejvyšší soutěži, kde se dvakrát umístil na třetím místě.

Právě rok 2013 se stal původnímu klubu osudným a kvůli finančním problémům zbankrotoval. FC Kryvbas se zpět vrátil na mapu fotbalového světa o sedm let později. Klub FC Hirnyk ze stejného města byl restrukturalizován na FC Kryvbas.

Zpět do nejvyšší soutěže se klubu povedlo probojovat v sezoně 2021-2022. Ve své první sezoně v ukrajinské Premier League skončil na sedmém místě, čtyři body od pátého místa, které zajišovalo účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

V minulém ligovém ročníku ukrajinské ligy skončil Kryvbas na třetím místě (za Dynamem Kyjev a mistrovským Šachtarem Doněck) a zajistil si svou první účast v evropských pohárech.

Informace ke vstupenkám a další podrobnosti připravujeme a budeme fanoušky informovat v nadcházejících dnech.