Po úvodních remízách s Wu-chanem a Puskás Akadémií je na programu třetí utkání v rámci soustředění ve španělské Esteponě. Viktoria Plzeň se utká s bulharským týmem CSKA Sofia a zápas opět nabídneme v přímém přenosu.

Utkání se odehraje opět od 16 hodin a znovu na hřišti Arroyo Enmedio v Esteponě, kde tým trenéra Pavla Vrby trénuje. Na klubovém webu bude k dispozici přímý přenos zápasu, stejně jako tomu bylo při utkání s Puskás Akadémií.

CSKA Sofia je účastníkem nejvyšší bulharské ligy a ve 20 podzimních kolech nasbírala celkem 45 bodů se skóre 35:8, díky čemuž je druhá o šest bodů za vedoucím Ludogorcem Razgrad. V lize má nejlepší obranu a třetí nejlepší útok. CSKA Sofia měla do ligy skvělý start, z úvodních devíti kol totiž prohrála jen jedno, a to právě na hřišti prvního Ludogorce. Na konci září pak prohrála v derby s Levski 0:1 a na začátku prosince podlehla 0:1 sofijské Slavii, jinak vždy bodovala.

Armádní klub, který je přezdívaný jindy jako The Reds nebo The Armymen, byl založen v roce 1948. Na svém kontě má 31 bulhraských titulů, 20krát dokázal vyhrát bulharský pohár. Navíc se jedná o jediný tým z Bulharska, který se probojoval až do semifinále Evropského poháru, což se mu dokonce povedlo dvakrát. Jednou pak hrála Sofia také v semifinále Poháru vítězů pohárů.

Největším klubovým rivalem CSKA je Levski Sofia, zápasy těchto týmů jsou přezdívány jako „Velké derby Bulharska“. Své zápasy hraje CSKA na Balgarska Armia Stadium s kapacitou pro 22 995 diváků (18 495 na sezení).

Na španělském soustředění je tým od poloviny ledna a již zde odehrál tři přátelské zápasy. Nejprve v Marbelle na stadionu Dama de Noche remizoval s německou Bochumí 1:1, posléze padl na La Línea de la Concepción Stadium s maďarskou Puskás Akadémií 1:3. Naposledy (23. ledna) se v Marbelle na stadionu La Quinta Football utkal s čínským celkem Šanghaj Greenland Šen-chua, který porazil 1:0. Po utkání s Viktorií pak ještě CSKA odehraje duel s pražskou Spartou, která je ve Španělsku také na soustředění, a s Dynamem Kyjev.

Trenérem týmu je Nestor Jevtič, který se ale nechal přejmenovat na Nestor El Maestro. Teprve 35letý Srb s britským občanstvím už má zajímavé zkušenosti, jako asistent je sbíral v Schalke, Hannoveru, Hamburku a Austrii Vídeň, v červenci 2017 pak převzal slovenský Spartak Trnava, který dovedl k mistrovskému titulu po 45 letech. Přesto se rozhodl na lavičce tohoto týmu nepokračovat z osobních důvodů – chtěl se posunout dál.

A jak vůbec přišel ke jménu El Maestro? Rodák z Bělehradu, který se v osmi letech s rodiči přestěhoval do Anglie, se cítil jako Brit a nechal se přejmenovat na John Smith. Následně se vrátil ke svému původnímu křestnímu jménu Nestor, ale vybral si příjemní El Maestro, které mu dle jeho slov „znělo cool“.

Asistenta mu dělá jeho bratr Nikon, kterému je teprve 25 a před pár lety se kvůli trenérské kariéře se svým starším bratrem rozhodl ukončit fotbalovou kariéru.