Tento pátek startuje pro hráče kategorie U19 tradiční Memoriál Stanislava Štrunce. Letos proběhne již jeho 19. ročník. Kromě domácích viktoriánů, kteří budou obhajovat triumf z loňska, se na něm představí hned dva ostrovní celky a tým ze sousedního Slovenska. Turnaj je pořádaný s podporou města Plzně, Plzeňského kraje a ve spolupráci s Nadací sportující mládeže.

Letos budou svěřenci Ondřeje Šimla, jenž nově vede viktoriánskou devatenáctku, čelit opět nelehkým mezinárodním soupeřům. Účastníky oblíbeného turnaje budou mimo Viktorie Plzeň anglická Aston Villa FC, skotští Rangers FC a slovenská MŠK Žilina. Memoriál Stanislava Štrunce se bude hrát na třech hřištích – ve sportovní areálu Skvrňany (33. ZŠ), na hřišti TJ Černice a na hřišti TJ Město Touškov.

„Žilinu jsem viděl už několikrát a hraje velmi dobrý fotbal, stejně tak další dva soupeři. Přeci jen jsou to evropské kluby známých jmen,“ uvádí 36letý kouč. „Pro naše hráče jsou takové zápasy obrovskou zkušeností. Zejména právě díky každoročnímu kvalitnímu obsazení turnaje.“ 



Aktuální trenér viktoriánské U19 Ondřej Šiml.

Hráči Viktorie mají na co navazovat, loňský ročník, během něhož čelili talentům z Olympique de Marseille, Augsburgu a Górniku Zabrze, zcela ovládli. Tehdy u kormidla úspěšného týmu stál nynější šéftrenér mládeže Štěpán Havránek. „Kluci poznali, že jsou stejně kvalitní jako hráči zahraničních týmů a že záleží jen na jejich nastavení, jak utkání s takovými soupeři budou zvládat,“ vzpomíná. O úspěšné jízdě loňským ročníkem se dočtete ZDE.


18. ročník Memoriálu S. Štrunce ovládla domácí Viktoria.



„Jsme moc zvědavi, jak si naše nově se tvořící U19 v této mezinárodní konfrontaci povede,“ těší se na turnaj Havránek. „Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky Viktorky na utkání, protože jsem přesvědčený, že bude na co koukat!“ 




Kouč vítězného týmu z loňského ročníku a šéftrenér mládeže FCVP Štěpán Havránek.

Turnaj se pořádá každoročně na počest fotbalové legendy Stanislava Štrunce. Rodák z plzeňských Skvrňan začínal ve fotbalové brance, nakonec se ale díky své dravosti prosadil v útoku. V lize odehrál 329 utkání a nastoupil také za Československou reprezentaci.

Po celý víkend můžete sledovat veškeré klubové komunikační kanály, na kterých vás budeme pravidelně informovat o průběhu celého turnaje. Memoriál Stanislava Štrunce má i svou podstránku na webu fcviktoria.cz s aktuálními výsledky.

Program turnaje:

Pátek 15. 7.
11:00 Viktoria Plzeň - Aston Villa (Touškov)
15:00 Rangers - Žilina (Černice)

Sobota 16. 7.
11:00 Viktoria Plzeň - Rangers (Skvrňany - 33. ZŠ)
15:00 Aston Villa - Žilina (Černice)

Neděle 17. 7.
11:00 Aston Villa - Rangers (Touškov)
15:00 Viktoria Plzeň - Žilina (Skvrňany - 33. ZŠ)