Spojení FC Viktoria Plzeň a společnosti DOOSAN Škoda Power, které trvá již více než šestnáct let a je mimořádně úspěšné, napíše další kapitolu. Zástupci obou subjektů dnes podepsali prodloužení smlouvy o další dva roky, kdy bude DOOSAN i nadále generálním partnerem úřadujících českých mistrů.

Celkem šest mistrovských titulů, tři účasti v základní skupině Ligy mistrů, přes 100 utkání na evropské scéně a spousty úspěchů a radosti v mládežnických kategoriích. K tomu nespočet společných charitativních a fanouškovských akcí pro celý region, v němž jsme společně doma a k němuž máme silné pouto. To vše zažila plzeňská Viktoria po boku svého generálního partnera za posledních více než šestnáct let. Přesně tak dlouho spolu tyto dva subjekty spolupracují. A půjdou společně i do nadcházejících sezon, což bylo dnes stvrzeno podpisem nové dvouleté smlouvy. Slavnostní akt se uskutečnil na plzeňské radnici za účasti primátora Pavla Šindeláře.

„Společnost DOOSAN je naším klíčovým partnerem, s nímž jdeme dlouhodobě společnou cestou. Zažili jsme spolu všechny velké úspěchy novodobé klubové éry, která dělá obrovskou radost fanouškům a je skvělou vizitkou nejen pro město Plzeň, ale celý Plzeňský kraj. I z tohoto důvodu dochází k podpisu smlouvy na plzeňské radnici za účasti primátora města. Jde o důkaz, že všechny tři subjekty pojí silné partnerské pouto. Bez podpory města Plzeň v rámci infrastruktury a bez podpory našeho největšího partnera posledních let bychom na tyto úspěchy rozhodně nemohli pomýšlet,“ řekl po podpisu smlouvy Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie Plzeň.

„Vážím si toho, že při nás DOOSAN stál nejen při velkých výhrách, ale i t잚ích časech například během pandemie. Dnešním podpisem se jen potvrdilo, že naše spolupráce je mimořádná a lze ji jednoznačně nazvat jako spojení úspěšných. Těším se, že nás i v nacházejících letech čekají další velká vítězství a společné akce,“ dodal Adolf Šádek.

„U nás v DOOSAN Škoda Power ctíme tradice a jsme rádi, že naše partnerství s FC Viktoria Plzeň se již tradičním stalo. Naše spojení vnímáme jako oboustranně prospěšné a jsme rádi, že fotbalový stadion nejlepšího klubu v ČR nese hrdě naše jméno. Vzájemná spolupráce je nejen o podpoře špičkového fotbalu, ale také o desítkách aktivit v oblasti společenské odpovědnosti jako například podpora mládežnického sportu, společné akce na podporu potřebným jako například domovy důchodců či dětské domovy, nebo aktivity spojené se získáním dárců kostní dřeně. Tyto společné aktivity propagují naše dobré jméno v celém regionu, a nejen v něm. Naše srdce naplňuje hrdost nejen na um českých rukou a invenci našich inženýrů, ale i na špičkové výsledky našich fotbalistů. Pokud do něčeho dáte své srdce, stáváte se nejlepším v oblasti energetiky nebo ve fotbale. Tato dlouhodobá spolupráce je vzájemným závazkem k dosažení vynikajících výsledků i v budoucnosti,” uvedl Suk Joo Kang, generální ředitel DOOSAN Škoda Power.

„FC Viktoria Plzeň a DOOSAN Škoda Power – dvě velmi významné plzeňské značky, které dělají skvělé jméno městu Plzni ve světě. Přeji tomuto spojení, a je i nadále tak úspěšné, jako doposud. A Plzeňanům přináší radost i v dalších letech. Přeji nám do další sezony mistrovský titul a úspěch v Lize mistrů,“ uvedl primátor Plzně Pavel Šindelář.

DOOSAN bude tedy i nadále generálním partnerem klubu a jeho logo budou viktoriáni nosit opět hrdě na prsou nových dresů, s nimiž vstoupí do sezony 2022/2023 jak v zápasech evropských pohárů, tak i v ligových duelech. Rovněž stadion bude i nadále nést oficiální název DOOSAN Arena.