Roman Hubník, dlouholetý kapitán Viktorie, se v létě rozhodl definitivně ukončit profesionální hráčskou kariéru. A my mu za ni dnes poděkujeme přímo na hřišti před výkopem zápasu se Slavií. Proto prosíme fanoušky, buďte na svých místech včas!

Urostlý chlapík se zarostlou tváří a kapitánskou páskou na levé paži. Lídr v kabině i na hřišti, oblíbený napříč fanouškovskými skupinami. To je Roman Hubník. Do Viktorie přišel v září 2013 z Bundesligy, v níž oblékal dres Herthy Berlín. Původně podepsal roční smlouvu, věrný červenomodrému dresu však zůstal, až na krátké hostování v Olomouci, hned sedm let.

Celkem odehrál oblíbený „Hub“ ve viktoriánském dresu 172 soutěžních zápasů – 123 v české nejvyšší soutěži, 17 v Lize mistrů, 18 v Evropské lize, 14 v Českém poháru a jeden v Českém Superpoháru.

Nezapomenutelné jsou chvíle, kdy nad hlavu na zaplněném plzeňském náměstí zvedl pohár pro mistra ligy. Mistrovský titul slavil v roce 2015, 2016 i 2018, dvakrát dokonce v roli kapitána. Ke třem titulům je třeba připočítat i zisk Superpoháru z roku 2015.

Za jeho lví podíl na úspěšném období, kdy Viktoria sbírala mistrovské tituly, hrála UEFA Champions League či bavila fanoušky tažením Evropskou ligou, ráda FC Viktoria své legendě poděkuje. Proto prosíme fanoušky, aby byli před zápasem se Slavií na svých místech o něco dříve, a mohou společně s Adolfem Šádkem a Danielem Kolářem svému dlouholetému kapitánovi ještě jednou poděkovat.