Přinášíme vám přehled o tom, jak se dařilo viktoriánům na hostování za měsíce březen a duben 2021.

V Příbrami hostující obránce Václav Svoboda v březnu odehrál dva duely v základní sestavě – a to jak na hřišti Sparty, tak Baníku Ostrava. Od té doby již ani jeden zápas nehrál, celkově má na kontě 16 duelů s 1026 odehranými minutami.

Chorvatský ofenzivní univerzál Marko Alvir za České Budějovice nastoupil ve zmíněných dvou měsících celkem do šesti zápasů, z toho čtyřikrát v základní sestavě. Celkem za Dynamo odehrál 14 utkání s 1064 minutami a 1 gólem na kontě. Ubong Moses Ekpai byl v akci naposledy 7. března proti Mladé Boleslavi, kdy odehrál 14 minut. Celkem jich v této sezoně odehrál jen 322 v 9 zápasech a připsal si 1 asistenci.

Šimon Gabriel začal v dresu Teplic dostávat pravidelně prostor v základní sestavě. Za březen a duben naskočil do sedmi ligových zápasů a pravidelně absolvoval velkou spoustu osobních soubojů. V posledním zápase v Brně dostal červenou kartu. V dresu žlutomodrých naskočil již do 13 ligových utkání s 1032 odehranými minutami.

Pravidelně hraje také Luděk Pernica, který v dresu Zbrojovky Brno zvládá kromě bránění také střílet góly. Poté, co v lednu skóroval proti Mladé Boleslavi, přidal ještě další dvě branky – 7. března při remíze 1:1 v Karviné a 21. dubna při prohře 2:4 na hřišti Slovácka. Za jihomoravský tým odehrál již 15 utkání, celkem 1350 minut.

Ve sbírání cenných prvoligových zkušeností nadále pokračují také mladíci v Pardubicích. Michal Hlavatý odehrál za březen a duben osm utkání, všechna v základní sestavě. Bodově se neprosadil, nicméně patřil mezi opory ligového nováčka, v jehož dresu v této sezoně nastoupil již do 22 zápasů s 1834 minutami a bilancí 1+2. Jeho spoluhráč LukᚠPfeifer chodí většinu zápasů do hry jako náhradník, v základu hrál naposledy 19. března proti Mladé Boleslavi. Dohromady v Pardubicích odehrál 777 minut ve 20 zápasech.

V dresu Zlína pak působí Dominik Janošek, který zejména v dubnu začal hrát pravidelně. Ačkoli ještě nemá na svém kontě bodový zápis, tak již v 10 zápasech stihl odehrát 688 minut.

Menší herní vytíženost měl zatím Radim Řezník v Mladé Boleslavi. V březnu odehrál 20 minut proti Slavii a jeden poločas proti Pardubicím, v základní sestavě nastoupil až v rámci posledního víkendu proti Slovácku, kdy Středočechům pomohl k vítězství 1:0.

Své premiérové trefy na hostování v německé třetí lize se dočkal Adam Hloušek! Ačkoli v březnu a v dubnu ve většině zápasů chyběl, 24. dubna se dočkal gólu. Ve 34. kole pomohl Kaiserslauternu k vítězství nad Unterhachingem, když ve 36. minutě duelu upravoval stav zápasu na 2:1 povedenou hlavičkou po centru z pravé strany.

V belgickém Waregemu i nadále naskakuje do hry TomᚠChorý. Vysoký forvard v březnu a v dubnu hrál v pěti zápasech, třikrát v základní sestavě, gólově se ovšem neprosadil.

Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pak působí Dušan Pinc (Táborsko), TomᚠKepl (Blansko), Karel Žilák (Vyšehrad) a Jakub Selnar (Jihlava).

Viktoriánům na hostování nadále držíme palce!

Foto: Daniel Krämer/saarland-groundhopping, FK Mladá Boleslav