Velkou reprezentační akci za sebou má hned trio viktoriánů. Vedeni bývalým plzeňským trenérem Karlem Krejčím se totiž na mistrovství Evropy ve Slovinsku představili Pavel Bucha, Pavel Šulc a Dominik Janošek.

Český tým ve skupinové fázi sehrál tři zápasy, postoupit se mu ale bohužel nepodařilo. V úvodním duelu remizoval 1:1 s Itálií. Celý tento zápas odehráli Šulc s Buchou, druhý jmenovaný byl dokonce zvolen nejlepším hráčem! Dominik Janošek zasáhl do hry na závěrečné minuty.

„Že jsem byl zvolen nejlepším hráčem zápasu mě potěšilo, ale neměl jsem po utkání takový pocit. Z našeho týmu bych vybral tři, čtyři jiné hráče,“ řekl skromně Pavel Bucha.

Proti domácímu Slovinsku nastoupil Janošek tentokráte v základní sestavě a odehrál celý zápas, navíc se zasloužil o jediný český gól při remíze 1:1, když si jeho centr z přímého kopu v 86. minutě srazil do vlastní branky Slovinec Prelec. Pavel Bucha odehrál celý zápas, Šulc přišel do hry po poločasové přestávce a výrazně pomohl k oživení hry.

V závěrečném utkání proti Španělsku, kde Češi k postupu potřebovali zvítězit, nastoupili v základní sestavě opět Bucha se Šulcem. Prvně jmenovaný hrál až do 92. minuty, kdy ho nahradil Dominik Janošek, druhý jmenovaný odešel v 84. minutě. Český výběr ale podlehl týmu z Pyrenejského poloostrova 0:2 a na šampionátu tím pádem skončil.

Foto: FAČR