Mistrovské mužstvo Viktorie Plzeň přivítalo vedení Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Rudolfem Špotákem. Nechyběl samozřejmě ani pohár pro vítěze FORTUNA:LIGY, se kterým se následně ve foyer krajského úřadu mohli návštěvníci až do brzkého odpoledne vyfotit.

„Celému týmu musím poděkovat za skvělou reprezentaci našeho kraje, kdy hráči jsou velkou inspirací především pro děti a mládež. Pro nás je důležitá tato provázanost, a proto si vážíme nejen titulu jako takového, ale zejména skutečnosti, jak Viktorka pracuje s mládeží, u které má velkou podporu,“ pronesl hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták poté, co v sále zastupitelstva přivítal tým FC Viktoria Plzeň.

„Tohoto přijetí na krajském úřadě si velmi vážíme. Jsme rádi, že jsme sem mohli s sebou přivést ukázat mistrovský pohár a poděkovat tím za podporu, které se nám ze strany Plzeňského kraje dlouhodobě dostává. Naše spolupráce je především v oblasti mládeže, a věřím, že právě šestý mistrovský titul bude velkou motivací pro mladé naděje,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Ten hejtmanovi během setkání předal mistrovský obraz podepsaný všemi hráči a spolu s Lukášem Hejdou převzal děkovný list a speciální dort v barvách a motivech plzeňské Viktorky.

„V tuto chvíli je prakticky vše zapomenuto a před vámi je opět zase jen dřina a já věřím, že znovu přinese příjemná napětí a na konci radost, kterou jsme si po uplynulé sezoně s vámi všichni s chutí užili. Máte to ve svých rukách, držíme vám pěsti,“ popřál hejtman Špoták týmu mnoho dalších úspěchů.

Po setkání s vedením kraje, kterého se účastnil i radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc nebo vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková, zůstal pohár mistrů ještě ve vestibulu krajského úřadu vystaven pro veřejnost tak, aby se u něho mohli fotbaloví fanoušci vyfotit.

Fotogalerie