V minulém týdnu se v areálu 33. ZŠ na Skvrňanech uskutečnil další den s plzeňskými školkami, které pořádá Viktoria Plzeň pravidelně v rámci projektu Pojďme se hýbat a sportovat s Viktorkou. „Každý ročník hodnotíme podle úsměvu a nadšení a to bylo k vidění i letos,“ pochvaluje si šéftrenér přípravek Jaroslav Kovařík.

„Akce se koná jednou ročně a probíhá již více než pět let. Letos se jí zúčastnilo cca 900 dětí během tří dnů,“ vypočítává Kovařík, s nímž na organizaci spolupracoval rozsáhlý tým trenérů, mezi něž patřil třeba kouč šestnáctky Pavel Fořt, nebo Ondřej Šiml, jenž vede U19 účastnící se mládežnické Ligy mistrů. Nechyběli ale samozřejmě ani trenéři, kteří každý den svou energií probouzejí lásku k fotbalu v těch nejmenších členech viktoriánské rodiny.

„Všem trenérům, kteří se podíleli na akci patří velké poděkování. To jsou ti, co umí u dětí vykouzlit nadšení a zápal,“ oceňuje své kolegy Kovařík.

Děti absolvovaly řadu pohybových aktivit včetně překážkové dráhy, házení tenisáky, válení sudů a samozřejmostí byl i fotbal. Jako odměnu za své snažení pak děti obdržely kartičky hráčů našeho A týmu. „Hlavním cílem našeho klubu je udělat pro děti super dopoledne, během něhož si zasportují s Viktorkou a vzbudit v nich zájem o sport a především o fotbal,“ vysvětluje plzeňský rodák.

A jak se podle něho vydařila akce letos? „Každý ročník hodnotíme podle úsměvu a nadšení a to bylo k vidění i tentokrát. Takže super!“ uzavírá.

Fotogalerie