Výběr Plzeňského kraje, vedený i trenérem FCVP U14 Janem Kovářem, a jehož páteř tvoří kmenoví hráči Viktorky, v květnu poprvé po 14 letech postoupil do republikového finále Mezikrajské soutěže. Na něm nyní obsadili krásné třetí místo!

Dvoudenní finále konané v Pardubickém kraji pro Západočechy nezačalo nejlépe, v prvním utkání totiž podlehli pozdějšímu celkovému vítězi turnaje, výběru Moravskoslezského kraje 2:5. Prohra je musela mrzet dvojnásob, jelikož po první půli vedli o dvě branky. Nešastný vstup do té druhé se jim nakonec stal osudným.

Hodnocení trenéra Jana Kováře: „Od první minuty se potvrdila velká ofenzivní síla soupeře, již zkraje měl tři stoprocentní šance, které neproměnil. My jsme sázeli na rychlé protiútoky a vytvořili si šest slibných šancí, ale proměnili pouze dvě. Bohužel jsme nezvládli vstup do druhého poločasu, kdy soupeř obrátil výsledek na 2:5 po našich chybách.“

Plzeňský kraj – Moravskoslezský kraj 2:5 (2:0)
Branky: Sebránek, vlastní


Plzeňské naděje tedy čekalo klání o třetí příčku s výběrem Pražského fotbalového svazu. To divákům nabídlo dramatickou přestřelku, na jejímž konci byli díky zvládnutému penaltovému rozstřelu šastnější hráči z Plzeňského kraje. Z turnaje, jehož se účastnili hráči ročníku 2008, si tak naši reprezentanti přivezli cenné bronzové medaile!

Hodnocení trenéra Jana Kováře: „Utkání s pražským výběrem bych rozdělil na dva poločasy. V tom prvním jsme byli proti velmi silnému soupeři rovnocenným protivníkem a na rozdíl od něj jsme svoje šance dokázali proměnit. Ve druhém poločase jsme kazili jednoduché přihrávky a soupeř nás dostal pod soustavný tlak, ze kterého jsme se nemohli vymanit, což vedlo ke srovnání na 2:2. V 85. minutě jsme se opět dostali do vedení po standardní situaci, ale rozhodčí nařídil ještě dvě minuty před koncem spornou penaltu, ze které soupeř srovnal. V penaltovém rozstřelu jsme byli úspěšnější. Naše působení hodnotím rozhodně pozitivně, již postup mezi čtyři nejlepší týmy turnaje byl velký úspěch.“

Zápas o 3. místo:
Plzeňský kraj – Pražský FS 3:3 (1:0) – 5:3 pp
Branky: Sebránek 2, Novák


Hráči FCVP ve výběru: Hacaperka, Novák, Matys, Škorpil, Gaszczyk, Linhart, Lexa


O cestě Západočechů do finále se můžete dočíst ZDE.