Uplynulý víkend přinesl spoustu zajímavých zápasů naší mládeže a žen. Kategorie U18 porazila v plzeňském derby Petřín gólem v 91. minutě. Ženy dokázaly góly v 91. a 93. minutě otočit utkání proti pražské Dukle.

FCVP U19 vs. Jihlava 2:0
Střelci: 56. Štauber, 70. Štauber
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Vyrovnaný zápas s nepříjemným soupeřem jsme zvládli hlavně výsledkově a to nás může těšit. Ale herně to nebylo ideální, střídali jsme špatné momenty s dobrými, takže k úplné spokojenosti je daleko. Do budoucna musíme zapracovat na odstranění chyb a zlepšit naše výkony."


FCVP U18 vs. Petřín Plzeň 1:0
Střelec: 91. Šlegel
Hodnocení trenéra Roberta Vágnera: „Bylo to velice vyrovnané utkání víceméně bez šancí. My jsme první poločas hráli velmi pomalu na moc doteků. Druhou půli jsme se trošku zlepšili a v poslední minutě jsme šastnou tečovanou střelou utkaní rozhodli a máme tři body.“


FCVP U17 vs. Jihlava 0:2
Střelci: 10. Kotoun, 90. Solař
Hodnocení trenéra Davida Vaněčka: „Na začátku utkání jsme dostali branku přímo z rohového kopu, soupeř dobře bránil a nám se nedařilo dostávat do šancí. Pár nadějných situací jsme si vytvořili, ale bez efektu. Druhý gól jsme dostali na konci zápasu, kdy jsme otevřeli hru a snažili se vyrovnat."


FCVP U16 vs. Petřín Plzeň 5:2
Střelci: 21. Šneberger, 27. Büchner (pen.), 35. Kdolský, 79. Novák, 90. Křivánek - 61. Dvořák, 73. Olach
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Hráli jsme plzeňské derby, kluci na to byli dobře připravení. První poločas jsme vyhráli 3:0 a myslím, že jsme zápas měli pod kontrolou. O poločase jsme klukům řekli, že to bude ještě těžký zápas, což se potvrdilo. Soupeř na nás vlétl, bohužel jsme si nechali dát dva góly po našich chybách. Soupeře jsme tím dostali trochu na koně, ale i tak to kluci zvládli psychicky, pak jsme přidali branku z brejku na 4:2, kdy jsme se uklidnili a v závěru jsme dali ještě pátý gól. Jsem určitě rád za předvedenou hru v prvním poločase a z druhého poločasu je skvělý, že se kluci nenechali zlomit, nepodlehli tlaku derby a zvládli zápas do vítězství."


Č. Budějovice vs. FCVP U15 4:1
Střelci: 2. Mašata, 29. Zeman, 47. Divoký, 68. Kostka (pen.) - 49. Lexa
Hodnocení trenéra Jana Kováře: „V sobotu jsme odehráli další mistrovské utkání v Českých Budějovicích. V prvním poločase jsme rychle prohrávali. Měli jsme pár pěkných přechodů na útočnou polovinu, ale bohužel jsme si nedokázali vytvořit slibnou šanci. Ve druhém poločase jsme lehce ztráceli míč a chybělo nám větší sebevědomí. Soupeř vyhrál zaslouženě."


Č. Budějovice vs. FCVP U14 7:1
Střelci: 2. Cháb, 22. Študlar, 40. Cháb, 55. Vlček (vlastní), 72. Cháb, 75. Dejmal, 80. Cháb - 62. Zýka
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Utkání se nám nepovedlo herně, ani výsledkově. Dlouhodobě nám chybí kluci, kteří se dávají po zranění dohromady a snad se již pro nejbližší utkání zapojí více do tréninkového procesu. Do utkání jsme nevstoupili dobře, kdy jsme z laciné ztráty u pomezní čáry dostali soupeře první akcí do brejku. Další situace byly podobného rázu, musíme se výrazně zlepšit především v držení míče a otáčení hry a stejně tak zpevnit i obrannou fázi.”


Petřín Plzeň vs. FCVP U13 3:11
Střelci: 1. Vokáč, 35. Šebek, 86. Vokáč - 8. Hoblík, 9. Hoblík, 13. Smejkal, 19. Hoblík, 26. Hejplík (vlastní), 46. Sedlák, 50. Nguyen Gia Manh, 52. Hochman, 53. Smejkal, 67. Míka, 72. Hochman
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Šlo o velice pěkné utkání. Oba týmy chtěly hrát tvořivý fotbal, kombinovaly, ačkoliv se hrálo na UMT + menší ploše. V zápase jsme hned v úvodu obdrželi branku a vzhledem k charakteru utkání (derby) a kvalitě soupeře nešlo o lehký okamžik. Podařilo se nám však udržet klid, nepanikařit a postupně soupeře přehrávat a být efektivní v zakončení. Utkání mělo pěknou diváckou kulisu a celkově šlo o povedenou akci."


Petřín Plzeň vs. FCVP U12 2:8
Střelci: 20. Schwab, 64. Erhard - 12. Sebránek, 29. Serhiienko, 37. Bečka, 66. Bečka, 75. Serhiienko, 87. Serhiienko, 89. Pacovský, 90. Serhiienko
Hodnocení trenéra Tomáše Hada: „I přes jednoznačný výsledek nás soupeř donutil hrát naplno po celé utkání. Naši slabinou bylo proměňování vyložených šanci, a i proto se nás Petřín držel výsledkově až do samého konce. V posledních dvaceti minutách jsme konečně prolomili střeleckou smůlu a brankově odskočili."


Dukla vs. FCVP Ženy 2:3
Střelci: 38. Ajazi, 79. Dvorská - 59. Lukáčová, 91. Mrázová, 93. Mrázová
Hodnocení trenéra Pavla Hudečka: „V prvním poločase se na malém hřišti na Julisce odehrával spíše boj než fotbal. Kromě několika závarů po rohových kopech toho moc k vidění nebylo. Ve 38. minutě byla naše obrana nedůsledná při dlouhém nákopu a osamocená hráčka poslala hlavou Duklu do vedení. Za dvě minuty měla na kopačce odpověď Petra Markelová, ale z dobré pozice trefila pouze tyč. Druhý poločas byl z naší strany výrazně aktivnější. Holky zvýšily tempo hry a byly ve stálém tlaku před brankou domácích. V 59. minutě tak přišlo zasloužené vyrovnání, kdy se po rohovém kopu prosadila Janka Lukáčová. Nᚠtlak dále pokračoval, ale přidat druhý gól se bohužel nedařilo. Naopak, čtvrt hodiny před koncem dostala Dukla prostor na naší polovině a střelou z 25 metrů šla opět do vedení. Ve velmi hektickém závěru se nejprve zranila Adéla Radová a chvilku po ní po nešetrném zákroku domácí hráčky musela odstoupit i Andrea Kochanová. Tady musíme před celým týmem smeknout, protože dokázaly vůlí a touhou brankami v 91. a 93.minutě otočit výsledek zpět na naši stranu. V obou případech se prosadila Mirka Mrázová ale podíl na obou brankách má celý tým. Skvělé je, že holky dokázaly hrát i přes nepříznivý průběh až do posledního okamžiku."


FCVP WU18 vs. Lokomotiva Brno 5:0
Střelci: 2. Rancová, 37. Šottová, 50. Navrátilová, 81. Jančová, 89. Pavlíčková (vlastní)
Hodnocení trenéra Ondřeje Lokaje: „Po repre pauze nás čekal těžký soupeř z Brna, u kterého jsme věděli, že praktikuje rozestavění 4-4-2 a hodně nakopávají míče a těží ze silných útočnic a rychlých křídel. Holky musím pochválit, protože takticky zvládly všechny pokyny, které jsme po nich chtěli a soupeře skoro do ničeho velkého nepustily. Naštěstí hned ve 2. minutě se nám podařilo vstřelit branku po nacvičeném signálu při rohovém kopu. Pak jsme přežili smrt, kdy se kopala penalta proti nám a v zápětí jsme opět po rohu dali gól na 2:0, což soupeře zlomilo a nás dostalo do pohody. Do druhého poločasu jsme nastoupili opět aktivně a vstřelili další 3 branky po pěkných akcích. Bohužel utkání mělo také malou kaňku, protože se nám zranila naše kapitánka Lucka Šottová, která zápas nedohrála a skončila v nemocnici. Jsme rádi, že na jaře jsme stále v dobrém rozpoložení, máme 9 bodů z 9 možných a velkou radost mi dělá i naše obrana, kdy jsme ještě neinkasovali žádný gól a máme skóre 15:0."


Hradec Králové vs. FCVP WU15 6:2
Střelci: 26. Jančová (pen.), 39. Stečínská, 62. Kratochvílová, 69. Volhejnová, 75. Volhejnová, 80. Kratochvílová - 53. Antony, 63. Antony (pen.)
Hodnocení trenéra Tomáše Berana: „V rámci 16. kola jsme sehráli venkovní utkání v Hradci Králové. Vstup do utkání se nám povedl výborně, bohužel jsme nedokázali proměnit dvě velké šance a po sporné penaltě prohrávali. Do přestávky vstřelil soupeř ještě jeden gól a do kabiny jsme odcházeli s dvougólovým mankem. Vstup do druhého poločasu se nám opět povedl, kdy jsme snížili z rohu na 1:2. Následně jsme po dalším sporném momentu inkasovali na 1:3. Další snížení z penalty na 2:3 a dobrá pasហnaší hry byla z naší strany výkonnostním vrcholem. Závěr patřil našim individuálním chybám, z kterých Hradec celé utkání rozhodl. Oproti minulému utkání s Duklou jsme zaznamenali zlepšení. Stále však postrádáme bojovnost v některých individuálních výkonech."


Hradec Králové vs. FCVP WU13 8:0
Střelci: 11. Josková (pen.), 21. Josková, 32. Josková, 34. Josková, 35. Šustová, 42. Josková, 47. Hrdličková (vlastní), 68. Bečáková
Hodnocení asistenta trenéra Martina Šindelky: „Na další mistrovské utkání jsme se vypravili do Hradce Králové. Byl to pro nás důležitý zápas, kterým jsme se mohli dostat do horní skupiny nadstavby. Od začátku jsme nastoupili do zápasu s velkou chutí a bojovností. A bylo to i vidět, měli jsme více ze hry a kontrolovali jsme ji. Bohužel po našich neproměněných šancích se po penaltě ujali vedení domácí. Po chvíli se domácí trefili znovu z přímého kopu. Řekl bych že v prvním poločase nás do kolen poslala až naše neproměněná penalta. Ve druhé půlce jsme na domácí opět dobře zatlačili. Opět jsme byli více na míči, ale obranu domácích se nám bohužel nepodařilo překonat. Bohužel i přes velké nasazení se nám tento zápas nepovedl a nestačili jsme na důraznou a jednoduchou hru domácích."