Pro viktoriánské barvy není večerní zápas Ligy mistrů, který se uskuteční v Allianz Areně, jediným soubojem s bavorským velkoklubem. Ještě předtím se totiž nᚠtým do 19 let střetne v rámci UEFA Youth League se svými vrstevníky z Bayernu!

Duel s prestižním soupeřem se hraje od 13 hodin v FC Bayern Campus. „Na utkání se moc těšíme, budeme hrát proti dalšímu evropskému velkoklubu, navíc na krásném stadionu,“ těší trenéra devatenáctky Ondřeje Šimla.

Jeho tým se po dvou kolech zatím nachází na posledním místě skupiny C a stále čeká na svůj první bod. Bavorští mladíci na tom ale nejsou o moc lépe. V prvním utkání remizovali 2:2 na Interu, a to přestože první poločas vyhráli 2:0.

A dotáhnout zápas do vítězného konce se jim nepodařilo ani v domácím souboji s Barcelonou. Stejně jako proti Italům Bayern brzy vedl o dvě branky, pak se ale probudil talentovaný útočník Victor Barberá a hattrickem v rozmezí pouhých šestnácti minut skóre otočil ve prospěch „Blaugranas“. Domácí sice pět minut před koncem zásluhou Copada srovnali, ale i bod pro ně představoval bolestnou ztrátu.

O kvalitě německých mladíků ale přesto nemůže být pochyb. „Co jsem viděl, tak jsou organizovaní, dobří v kombinaci a mají nebezpečné protiútoky,“ hodnotí úterního soupeře Šiml. „Našim cílem ale zůstává uhrát co nejlepší výsledek a získat nějaký bod,“ uvedl.

A jaký je podle něj recept na úspěch? „Rozhodovat budou naše morální vlastnosti. Musíme fungovat jako jeden tým, musíme mít velké nasazení, být důrazní v osobních soubojích a být připraveni využít jakékoliv zaváhání soupeře. Pak věřím, že jsme schopni uhrát dobrý výsledek,“ má jasno 36letý kouč.


Pokud někdo bude chtít mladé viktoriány podpořit, vstupné na utkání je ZDARMA, nicméně kapacita hostujícího sektoru je omezená na 200 osob.

Vstup pro hosty se nachází v jihozápadní části stadionu a na plánku je označen číslem 11.


Celý průběh výpravy naší devatenáctky také můžete sledovat na našich sociálních sítích, zejména na instagramovém účtu fcviktoria_mladez, kde jejich počínání budeme podrobně mapovat.