Ženy o víkendu prohrály na hřišti libereckého Slovanu, dorostenky padly v Brně s Horními Heršpicemi. Vítězně si však počínaly žákyně – starší porazily Liberec 3:2, mladší dokonce díky přesile vyhrály 29:0.

Ženy

Ve Frýdlantu v Čechách se viktoriánky utkaly se Slovanem Liberec. Soupeři z Podještědí nakonec podlehly 0:2, když domácí celek poslala v 70. minutě do vedení Valentina Šušolová, načež vše v závěru stvrdila druhou brankou Lucie Lišková.

Liberec – FCVP 2:0
Branky: 70. Šušolová, 89. Lišková
Sestava: Zuchová – Švábová (46. Ondrášková), Markelová (C), Tauberová, Kotrčová, Mášová (61. Knödlová), Mrázová (71. Nesvědová), Nehodová (46. Pacandová), Šlajsová, Karasová, Mikešová (46. Beštová).
Hodnocení trenéra Lukáše Růžičky: „Po velmi špatném výkonu jsme v Liberci prohráli 0:2. Zápas se nám nevydařil.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorostenky

Ani dorostenkám se víkendové utkání nevydařilo, když v Brně prohrály s Lokomotivou Horní Heršpice 2:7. Obě branky vstřelili až za rozhodnutého stavu 0:7, postaraly se o ně Patricia Remiášová s Barborou Polcarovou.

Lok. Brno Horní Heršpice – FCVP 7:2
Branky: 3. Vokálová, 6. Dianišková, 15. Dianišková, 47. Žemberyová, 54. Vokálová, 57. Žemberyová, 60. Nováková – 67. Remiášová, 73. Polcarová.
Sestava: Štichová – Baumruková, Hraničková (64. Gracias), Kolorosová (C), Horáčková, Polcarová, Skalická, Csordas, Jílková, Lukešová (30. Remiášová), Belšánová (57. Gajdošová).
Hodnocení trenéra Vojtěcha Křeliny: „Na zápas jsme se snažili poctivě připravit v průběhu celého týdne, ale bohužel vše vyšlo vniveč. Do utkání jsme vstoupili naprosto laxně a bez koncentrace či bojovnosti, jako kdybychom byli stále v autobuse. Přitom právě na koncentraci a soustředění jsme upozorňovali holky nejen před utkáním, ale i v průběhu týdne. Prvních 15 minut bylo hororových, kdy jsme si z naprosto zbytečných individuálních chyb nechali dát tři branky. Až v posledních 10 minut prvního poločasu jsme začali hrát a dostávat se do nebezpečných situací, ale tam nás pro změnu zradila nekvalitní koncovka či finální přihrávka. O poločase jsme holky nabádali, aby se nevzdaly a dál bojovaly a pokračovaly ve výkonu z posledních minut prvního poločasu. Chvíli to i tak vypadalo, ale vzápětí jsme dostali čtvrtou branku, která holky zlomila a o utkání bylo rozhodnuto. Soupeř nás školil z produktivity a jednoduchosti a nasázel nám hodně nelichotivých sedm branek, ale naprosto zasloužených za nᚠvýkon, my už jsme dokázali jen zkorigovat výsledek dvěma brankami v závěru.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Starší žákyně

Starší žákyně na hřišti na Slovanech napravily svou porážku z prvního zápasu, když zdolaly Liberec 3:2. Do vedení je poslala Michaela Märzová, načež hostující celek vyrovnal. Ve 40. minutě upravila na 2:1 pro Viktorii Emma Jančová, opět ale přišlo vyrovnání. Vítěznou branku si domácí tým nechal do 55. minuty, kdy skórovala Jaroslava Pavlíčková.

FCVP – Liberec 3:2
Branky: 5. Märzová, 40. Jančová, 55. Pavlíčková – 20. Jurková, 45. T. Černá.
Sestava: Polívková, Menclová – Vondrovicová, Pavlíčková, Hermanová (C), Märzová, Maršíková, Šottová, Klepsová, Holubová, Cinková, Novotná, Řemenová, Zeithamlová, Jančová, Kuboušková, Ďurčovová.
Hodnocení trenéra Milana Lukeše: „Od začátku utkání jsme byli lepším týmem. Přestože jsme získali tři body, tak s naším výkonem nejsem spokojen. Naše přihrávky jsou pomalé a hlavně nepřesné. Často se hráčky zbytečně zbavují míče dlouhým nákopem, a když se dostanou do zakončení, jsou zbrklé a tím je zakončení nekvalitní. Doufám, že tyto herní činnosti v dalších utkáních zlepšíme.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Mladší žákyně

Mladší žákyně si značně zastřílely proti oslabenému soupeři, Liberec doma porazily vysokým rozdílem 29:0. Nejpilnější střelkyní byla Zuzana Švecová s 6 góly, čtyři branky vstřelili Petra Šottová s Denisou Rancovou. Hattrick se podařilo dát také Lindě Herbrychové, Natálii Gotthardtové, Nele Cinkové a Veronice Alexové.

FCVP – Liberec 29:0
Branky: 2. Šottová, 3. Švecová, 6. Sutnarová, 10. Švecová, 11. Švecová, 12. Švecová, 13. Herbrychová, 15. Sutnarová, 16. Herbrychová, 17. Alexová, 18. Rancová, 20. Gotthardtová, 22. Alexová, 25. Gotthardtová, 28. Švecová, 29. Švecová, 32. Rancová, 33. Gotthardtová, 34. Alexová, 40. Šottová, 41. Cinková, 42. Herbrychová, 45. Zahradníková, 50. Rancová, 52. Rancová, 55. Cinková, 56. Cinková, 58. Šottová, 59. Šottová.
Sestava: Žížková – Šotová, Sutnarová (C), Kozlíková, Košiková, Rancová, Alexová, Tóthová, Hamplová, Gotthardtová, Zahradníková, Šottová, Cinková.
Hodnocení trenéra Petra Žížka: „Od začátku byl zápas v naší režii, hosté dorazili jen s 9 hráčkami, takže bylo otázkou kolik branek se nám podaří vstřelit. Zápas měl tréninkové tempo a hrálo se prakticky na jednu branku. Výsledek hovoří za vše.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Foto: David Koranda