Svěřenci trenéra Josefa Parláska mají před sebou odložené západočeské derby proti Domažlicím. Zápas se neodehrál v původním termínu z důvodu nepříznivého počasí.

V loňské sezoně vyznělo západočeské derby mezi rezervou Viktorie a Domažlicemi vždy vítězně pro tým z Plzně. První utkání mezi těmi to týmy se odehrálo v září v Luční ulici. Zápas rozhodl dvěma góly Pavel Hašek a i přes snížení hostů béčko zvítězilo 2:1.

Na konci března se derby odehrálo na hřišti v Domažlicích. Zápas nabídl velké drama, nejdříve otevřel skóre utkání domácí Jedlička, před koncem první půle vyrovnal plzeňský Fišer. Domažlice se dostali znovu do vedení brankou Dvořáka ze sedmdesáté páté minuty. Jenže plzeňští si na závěr připravili fantastický obrat. Nejdříve v osmdesáté páté minutě vyrovnal ze značky pokutového kopu Fišer a ve druhé minutě nastavení otočil skóre Deml. Béčko Viktorie si odvezlo z Domažlic vítězství 3:2.

Jiskra v nové sezoně ještě neokusila hořkost porážky. V úvodních sedmi soutěžních zápasech zaznamenala šest vítězství a jednu remízu. Nejlepším střelcem Jiskry je Petr Došlý, který má na svém kontě pět gólových zásahů.

Posledních pět soutěžních zápasů Domažlic:
Domažlice vs. Admira Praha 3:1
Domažlice vs. Hostouň 4:0
Petřín Plzeň vs. Domažlice 0:4
Domažlice vs. Dukla Praha B 3:1
Koloveč vs. Domažlice 0:7

Posledních pět vzájemných zápasů:
Domažlice vs. FCVP B 2:3
FCVP B vs. Domažlice 2:1
Domažlice vs. FCVP B 0:0
FCVP B vs. Domažlice 0:1
FCVP B vs. Domažlice 1:3


Západočeské derby je na programu zítra, tedy ve středu 25. záři od 16:30 na stadionu v Luční ulici. Na zápas je jednorázové vstupné 50 Kč, zdarma mohou přijít držitelé permanentních vstupenek 2024/2025, platebních karet FC Viktoria od ČSOB a také ZTP a VIP partneři.

Upozorňujeme fanoušky, kteří přijdou podpořit B-tým přímo do Luční ulice, že dochází k omezení z důvodu rekonstrukce zázemí. Během utkání na hřišti č. 1 lze použít vstupy č. 3 - JIH a č. 1 - SEVER, v případě zápasů na hřišti č. 2. budou použity vstupy č. 1 - JIH a č. 1 - SEVER.

Zároveň bude během zápasů na hřišti č. 1 uzavřena tribuna na jižní a západní straně, v případě zápasů na hřišti č. 2 bude uzavřen prostor na východní a jižní straně hřiště. Stánek s občerstvením bude v provozu, toalety pro diváky budou zajištěny v mobilním zařízení za hřištěm č. 2.