Ve středu 12. prosince od 12 hodin bude v akci také dorost U19, který v rámci šestého duelu skupinové fáze UEFA Youth League přivítá AS Řím. A půjde o bitvu o postup – pokud viktoriáni vyhrají, kvalifikují se do vyřazovací fáze soutěže. Utkání se nakonec odehraje v Luční ulici na umělé trávě a z bezpečnostních důvodů nebudou vstupenky na zápas v prodeji.

Dlouhodobá předpověď počasí naznačuje, že v období kolem 12. prosince spadnou teploty k okolí bodu mrazu, pravděpodobné jsou navíc také sněhové srážky. Stejně jako před pěti lety zápas s CSKA Moskva, i letos bude závěrečný duel dorostu Viktorie Plzeň pro veřejnost uzavřen vzhledem k bezpečnostním rizikům.

„Po konzultaci s UEFA jsme byli nuceni přeložit zápas z Přeštic na umělou trávu do Luční ulice. Hřiště s umělou trávou v Luční ulici nesplňuje předpisy UEFA, které nařizují disponovat odděleným sektorem hostujících fanoušků, tribunou pro domácí příznivce a další. V případě přítomnosti fanoušků na utkání mladých nadějí by tak nebylo možno zaručit stoprocentní bezpečnost pro fanoušky i samotné aktéry zápasu, který tak bude muset být pro veřejnost uzavřen,“ vysvětlil důvody manažer mládeže FCVP Petr Žitek.

Utkání mezi dorosty Viktorie Plzeň a AS Řím začne ve středu 12. prosince ve 12:00. Reportáž, fotogalerii i video ze zápasu najdou poté všichni fanoušci na internetových stránkách klubu.