Již v neděli se v Doosan Areně půjde na ligový fotbal. Zápas s Olomoucí je speciální – je věnovaný Nadaci pro transplantace kostní dřeně. A jelikož se k viktoriánskému projektu aktivně připojila i Fakultní nemocnice Plzeň, jsou její zaměstnanci zváni na nedělní utkání. Podpořte NTKD svou účastí na zápase i vy!

Stačí opravdu málo. Nechat si odebrat vzorek slin a vyplnit krátký dotazník. Tímto několikaminutovým krokem lze dát naději na záchranu lidského života. A Viktoriánské srdce chce tímto způsobem přivést do registru dárců co nejvíce nových dobrovolníků. Přidat se může každý viktorián ve věku od 18 do 35 let, a dokonce přímo na stadionu během nedělního zápasu. „V prostorách pokladen u jižní věže Doosan Areny vznikne speciální vyhřívaný stan, v němž všichni fanoušci získají potřebné informace a zároveň budou moci vstoupit do registru. Pro stejný krok se na podzim odhodlali všichni hráči Viktorie, juniorský tým, trenéři i zaměstnanci klubu ve věku 18-35 let,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík s tím, že do projektu se aktivně zapojil i generální partner klubu Doosan Škoda Power, mediální partneři Deník, Hitrádio FM Plus a Fakultní nemocnice Plzeň. Sestřičky a zaměstnanci FN navíc nosí hrdě speciální placky s logy Viktorie a NTKD. 

„Jako poděkování jsme se rozhodli věnovat zaměstnancům 500 vstupenek na nedělní utkání. Věříme, že naše pozvání přijmou a my jim připravíme hezký fotbalový zážitek,“ říká mluvčí klubu.  

PŘÍMO NA STADIONU VSTOUPIT DO REGISTRU – vstup do registru dárců kostní dřeně je velmi jednoduchý. Postačí odebrat vzorek slin a vyplnit krátký dotazník. Několik málo minut vašeho času dá naději na život nemocnému člověk, a to rozhodně stojí za to. „Vznikne speciální vyhřívaný stan, kde bude moci každý fanoušek ve věku 18–35 let vstoupit do registru. Přítomní zástupci NTKD zde budou připraveni i poskytnout veškeré informace a zodpovědět dotazy,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík. Jako malé poděkování obdrží každý nový člen speciální placku.

Ve speciálním stanu vstoupí do registru i čerstvá posila Viktorie Erik Pačinda. Přítomným fanouškům, kteří jej budou následovat, se samozřejmě rád podepíše, či se s nimi vyfotí.

NÁKUP SPECIÁLNÍ KOLEKCE – Nejste ve věku 18–35? Nevadí. Přispět k dobré věci můžete například nákupem předmětů ze speciální limitované edice. K dispozici ve Viktoria shopu (i online) jsou například šály, trička, hrnečky, propisky, placky či samolepky. Výtěžek z tohoto prodeje bude použit na nákup dárků a vybavení pro dětskou onkologii ve FN Plzeň.

PŘISPĚT LIBOVOLNOU ČÁSTKOU DO SPECIÁLNÍ KASIČKY – Ve Viktoria shopu i ve speciálním stanu budou k dispozici kasičky označené logy FCVP i NTKD. Zde může každý fanoušek přispět libovolným darem.

POLOČASOVÁ DMS – Podpořit NTKD jde i zasláním dárcovské DMS (návod ZDE). O poločasové přestávce zápasu s Olomoucí se pokusíme odeslat společnou DMS! Moderátoři zápasu vyzvou všechny na stadionu, abychom společně naráz ze svých mobilních telefonů pomohli. Čím více nás bude na stadionu, tím citelnější bude podpora NTKD.

BUDE PLNÁ DOOSAN ARENA?

Zápas věnovaný Nadaci si zaslouží tu správnou atmosféru. „Věřím, že bude plno, že dorazí plný stadion. Jde o speciální zápas, který pomůže dobré věci. A my pro všechny budeme chtít předvést dobrý fotbal a samozřejmě vyhrát,“ má jasno Roman Hubník.

VSTUPENKY NA ZÁPAS PRO NADACI K DOSTÁNÍ ZDE.