První zimní přátelák v roce 2022, ve kterém Viktoria Plzeň porazila Písek 8:0, zhodnotil dvougólový střelec Aleš Čermák, útočník TomᚠChorý a asistent trenéra Marek Bakoš.

„Dal jsem dva góly a i když jsem mohl přidat další, tak z toho samozřejmě mám radost, potěší to,“ netají Čermák. „Zápas jsme si užili. Vždycky, když dáme hodně gólů a vyhrajeme, tak to člověka baví. Navíc je to skvělé zpestření, takže i když jsme cítili těžké nohy, tak jsme byli rádi, že jsme si mohli zahrát zápas,“ doplnil. Navíc pochválil výborně připravenou plochu v Luční ulici: „Máme jich zde na tréninky více. Tato je navíc vyhřívaná, takže je na takové zápasy perfektně připravená.“

Spokojený byl i útočník TomᚠChorý, který se prosadil z penalty. „Těšili jsme se na to, až budeme zase s balonem, protože první část přípravy je hlavně kondiční,“ popisuje. „Nohy jsou těžké, máme dvoufázové tréninky, hodně běhání a posilovny... Ale žádné výmluvy! Všichni jsme se kousli, dostali jsme 45 minut prostoru a zvládli jsme to. Teď musíme makat dál,“ dodává vytáhlý forvard.

„Zakončili jsme první týden přípravy na jaro,“ říká asistent trenéra Marek Bakoš. „Zápas splnil to, co jsme od něj očekávali. Chtěli jsme hrát, být na míči, vytvářet si šance a dát góly. Úvodní týden jsme tedy zakončili dobře. Každý zápas slouží na to, abychom se posunuli v herních věcech, které si pak následně přeneseme do mistrovských zápasů,“ dodal Bakoš.

Premiéru za Viktorku si odbyl Roman Potočný, který v závěru týdne přišel na hostování s opcí na přestup z Baníku Ostrava. „Roman do toho vstoupil aktivně. Zahrával standardky, střílel na bránu, byl nebezpečný. Ukázal, že to je zajímavý typ hráče,“ okomentoval Marek Bakoš jeho výkon.

Prostor dostali také navrátilci z hostování ve Viktorii Žižkov Šimon Gabriel a Josef Koželuh. „Gába hrál na stoperské pozici solidně. Rozehrával kolmice dopředu, podal zajímavý výkon. Stejně tak Pepa Koželuh, který podporoval pravidelně tým v ofenzivě, dobře si nabíhal za obranu, dostal se i do vápna... Stačí, aby nabrali ještě více sebevědomí a bude to určitě dobré,“ pochválil asistent trenéra Marek Bakoš výkon dvou viktoriánských nadějí.

Fotogalerie