Zápas dvou poločasů. Zatímco po tom prvním viktoriáni na půdě Baníku Ostrava vedli 2:0 a měli i další šance, v tom druhém svůj náskok ztratili a nakonec se museli smířit pouze s remízou 2:2. Jak se hodnotila záskoku v obraně Tomáši Chorému a trenérovi Michalu Bílkovi?

„První půli jsme odehráli velmi dobře. Soupeře jsme do ničeho nepouštěli a sami jsme chodili do nebezpečných situací. Vedli jsme 2:0 a měli jsme tam ještě další příležitosti, kdy třeba Jean-David Beauguel šel sám na bránu. Možná už by bylo o výsledku rozhodnuto…“ přemýšlel Michal Bílek.

„Ve druhé půli jsme se ocitli pod tlakem. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože nám vypadlo hodně hráčů v defenzivě. V závěru jsme se ještě dostali víc do hry, ale bohužel…“ litoval kouč promarněné šance na zisk tří bodů.

Smutný ze ztraceného náskoku byl i TomᚠChorý. „Je to zklamání. Zápas jsme měli ve vlastních rukách a strašně mě mrzí, že to dopadlo remízou, protože jsme měli situace na to, abychom vyhráli. Určitě jsme to měli zvládnout,“ myslí si hráč s číslem 15.

Právě jeho se nejvíce dotkly absence v defenzivě, protože místo na hrotu vyměnil pro tento zápas za pozici stopera. „Určitě to nebylo jednoduché přeorientovat se z útoku na obranu. Udělal jsem maximum, co bylo v mých silách, abych to zvládl, ale nehodnotí se mi to dobře, protože jsme tu nezískali tři body,“ řekl TomᚠChorý.

Na záskok v obraně se připravoval celou reprezentační přihrávku od doby, kdy dostal zelenou od doktorů nastoupit po lehkém otřesu mozku zpátky do tréninkové a zápasové zátěže. Kdy vůbec „Choras“ hrál v defenzivní lajně naposled? „Bylo to v mládeži asi ve 13 letech. Když mě tam trenér viděl, tak mě posunul do útoku a už jsem se vzadu neobjevil,“ prozradil vytáhlý hroák na závěr.

Fotogalerie