24. 9. 2018    Juniorka - reportáž

Keplův hattrick a pátá výhra v řadě! Junioři porazili Hradec Králové 3:2

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Pondělí 24. 9. 2018, 16:00 / Luční ulice

9. kolo / Pondělí 24. 9. 2018, 16:00
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:0)

FC Hradec Králové

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – O. Pek (C) (46. Bartůněk), Hranáč, Hájek, Svoboda – Bucha, Procházka – Arzberger (72. Petr), Řezáč (88. Patrovský), Pihrt (62. J. Pek) – Kepl (90+1. Brož).

FC Hradec Králové

Mach – Kadlec (60. Gjinollari), Hynek (66. Dermedjan), Miker, Bičiště (75. Petřík), Kropáček (46. Kundrt), Soukeník, Vobejda, Locker, Vukčevič (C), Finěk.

statistiky

Branky: 21. Kepl (pen.), 56. Kepl, 78. Kepl – 84. Soukeník, 90+3. Locker, ŽK: Svoboda, O. Pek – Kropáček, Vukčevič, Rozhodčí: Severýn – Vlasjuk, Kotalík.

Diváci: 50

Na vítězné vlně! Mladíci Viktorie Plzeň i v dalším utkání v rámci Juniorské ligy Čech vyzráli na svého soupeře. V přesunutém zápase do areálu v Luční ulici porazili Hradec Králové 3:2 a připsali si už pátou výhru v řadě. Třemi góly se blýskl TomᚠKepl hrající ve skvostné formě.

Viktorka od úvodních okamžiků zápasu obléhala pokutové území Hradce, ale první větší šanci si připsala až ve dvacáté minutě. TomᚠKepl dostal senzační balón za obranu, jenže střela z polootočky mu nesedla a svůj pokus zamířil pouze doprostřed brány. O minutu později už se ale plzeňský ostrostřelec mohl radovat – červenomodří díky jeho proměněné penaltě vedli 1:0. Západočeši měli i po vstřelené brance více ze hry, ale žádný přesný zásah už nepřišel. První poločas tak skončil nejtěsnějším možným výsledkem.

Hned po deseti minutách druhé půle viktoriáni zvýšili své vedení, kdy centr z pravé strany našel přesně kopačku Řezáče. Jeho střela ještě skončila pouze na tyči, od které se ale míč odrazil k volnému Keplovi a ten potvrdil pověst správného zabijáka – 2:0. Hosté poté ožili a měli velkou šanci snížit, kdy se na malém vápně dostal k balónu Soukeník, ten ale trefil pouze rukavice připraveného Sváčka.

Junioři poté také zahodili obrovskou příležitost. V 78. minutě se před branku natlačil Řezáč, jenže trefil pouze nohy hradeckého gólmana. Ve stejné minutě ale nakonec Plzeň přeci jen odskočila na třígólový rozdíl. TomᚠKepl se jako správný útočník nejlépe zorientoval v pokutovém území a dovršil hattrick, kterým potvrdil fantastickou formu z posledních zápasů.

Hradec se nakonec taky dočkal, a dokonce dvakrát! Nejprve se Vobejda výborně otočil s míčem v pokutovém území, na vzdálenější tyči našel volného Dominika Soukeníka a ten už měl snadnou práci. V nastavení si poté na centrovaný balón naskočil Josef Locker a snížil na rozdíl pouhého gólu. Plzeňští už ale své vedení udrželi a popáté v řadě v Juniorské lize zvítězili – s Hradcem Králové si poradili výsledkem 3:2.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Myslím si, že nás čekal těžký soupeř, věděli jsme, že i když nemají tolik bodů, tak hrají dobrý fotbal, což potvrdili. První poločas byl vyrovnaný. Byli jsme trochu lepší na míči, ale Hradec hrál dobře. Naštěstí jsme se dostali z penalty do vedení, což nás uklidnilo. Do druhé půle Hradec vstoupil lépe, prvních pět až deset minut byl lepší. Snažili se o vyrovnání, ale nám se povedlo dát z brejku gól. Pak jsme to měli ve svých rukách. Podařilo se nám dát na 3:0, mohli jsme vést i vyšším rozdílem. Ke konci nevím, co se stalo, jestli podcenění díky dobrému výsledku... Dostali jsme dva góly, což mě mrzí. Na druhou stranu kluci hráli zodpovědně celý zápas, bohužel ty dvě inkasované branky jsou výrazná kaňka. Ale jsem rád, že jsme prodloužili vítěznou šňůru ze čtyř na pět zápasů. Chci poděkovat i klukům z áčka. Na jejich výkonu bylo vidět, že mají chu si zahrát.