24. 11. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka na domácím hřišti podlehla pražské Dukle

FC Viktoria Plzeň

16. kolo / Sobota 24. 11. 2018, 11:00 / Luční

16. kolo / Sobota 24. 11. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:3

(1:1)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Svoboda (62. Brož), O. Pek, Hájek, Bartůněk (55. Pihrt) – Bucha, Petr (46. Provod) – Pačinda, Pavlík (C), Zeman (84. Řezáč) – Kepl (46. Arzberger).

FK Dukla Praha

Šovíček – Kott (C) (84. Mentberger), Mašek, Schneider, Kosík, Doumbia (74. Vyleta), Alves De Almeida, Portilho Sousa, Krunert, Kolman (71. Šolaja), Janko (67. Kubů).

statistiky

Branky: 28. Bucha – 15. Janko, 52. Kolman, 85. Kubů, ŽK: Pačinda, Bartůněk, Bucha – Kosík, ČK: 36. Pačinda, Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský.

Diváci: 100

V 16. kole Juniorské ligy přivítal tým trenéra Pavla Fořta na domácím hřišti Duklu Praha. V Luční ulici jí ale podlehl 1:3, jedinou branku Viktorie vstřelil aktivně hrající Pavel Bucha.

Úvod zápasu byl z obou stran poměrně vyrovnaný. Do první větší šance se dostali viktoriáni, když se již v osmé minutě dostal za obranu Martin Zeman, ale před gólmanem těsně minul bránu. To Dukla ze své možnosti otevřela skóre – Stephano Alves De Almeida našel před bránou Kristiana Janka a ten překonal z blízkosti Dominika Sváčka. Na druhé straně mohl po pasu Kepla srovnat Pačinda, v těžké pozici však přestřelil. Ve 28. minutě už se ale červenomodrým podařilo srovnat krok. Pavel Bucha se ve vápně skvěle zbavil obránce a krásnou střelou o tyč upravil na 1:1!

Ihned poté mohlo být pro domácí ještě lépe. Obrana pražského celku nechala v šestnáctce pracovat Tomáše Kepla, který se otočil a vypálil, bohužel nepřesně. V následné dobré šanci pálil Martin Petr jen do Jana Šovíčka. Komplikace přišla ve 36. minutě, kdy dvě žluté karty během pár sekund obdržel Erik Pačinda. Do druhého poločasu tak nastoupili viktoriáni v početní nevýhodě...

A hned z úvodu to bylo znát. Z otočky nejprve pálil nepříliš nebezpečně Alves De Almeida, poté už ale Dukla šla do vedení. V 52. minutě krátce po rohovém kopu obrana nepohlídala Vojtěcha Kolmana, jenž střelou do šibenice dal na 2:1. Po hodině hry se díky sražené střele Krunerta ocitl v šanci opět Kolman, nicméně tentokráte na balon nedosáhl dříve než Sváček. V 68. minutě mohla Plzeň vyrovnat – TomᚠArzberger pasem za defenzivu soupeře vyslal do šance aktivního Pavla Buchu, který jen tesně minul.

Viktoriáni bojovali a ač oslabení, na hřišti působili aktivněji. Při mnoha situacích ovšem bylo komplikované se dostávat do pokutového území soupeře. Plzeňští se snažili svůj tlak zvyšovat, což nakonec bohužel vyústilo v branku na 3:1 pro Duklu. Po sérii neúspěšných rohových kopů zahájili hosté protiútok, který po přihrávce Tomáše Kotta ve velkém přečíslení zakončil bezpečně MatyᚠKubů. V závěru ještě po rohovém kopu hlavičkoval TomᚠHájek nad bránu.

Viktoriáni tak na domácím hřišti podlehli Dukle Praha 1:3.

Foto: David Koranda

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Prohrávali jsme 0:1, pak už jsme se do toho tempa ale dostali a srovnali na 1:1. Myslím si, že jsme poté trochu převzali iniciativu, bohužel se následně nechal Pačinda neakceptovatelně vyloučit. Druhý poločas jsme sice odehráli velice slušně, ale ze standardní situace a následně vráceného míče do vápna jsme opět inkasovali, to jsou laciné góly. I když jsme hráli v oslabení, tak jsme sehráli dobrou partii. Za druhý poločas musím před kluky smeknout, měli jsme tam dobré situace. Inkasovali jsme však bohužel laciné góly. Za stavu 2:1 pro Duklu jsme ještě chtěli vyrovnat, ale udělali jsme drobnou chybu a soupeř rozhodl gólem na 3:1. Druhou půli jsme odehráli poctivě a i v 10 jsme byli dobrým soupeřem, z výsledku jsme však samozřejmě zklamaní.“