18. 3. 2019    Juniorka - reportáž

Junioři zvládli otočit zápas v deseti, trefili se Ekpai a Štursa!

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Pondělí 18. 3. 2019, 14:00 / Luční

22. kolo / Pondělí 18. 3. 2019, 14:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:1)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Plecitý, Hranáč (51. Strmiska), O. Pek, Brož (75. Kraml) – Uzlík, J. Pek (58. Taleski) – Ekpai, Řezáč, Kayamba (75. Štursa) – Pecháček.

Bohemians Praha 1905

Fiala – Farkaš, Václavík, Vondra, Ielitro (88. Peričevič), Hlinák, Záviška (61. Osmančík), Buneš, Nátr (73. Vaněk), Le Tuan, Rizvanov.

statistiky

Branky: 79. Ekpai, 89. Štursa – 38. Buneš, ŽK: Farkaš, Rizvanov, Rozhodčí: Houdek – Vlasjuk, Kožár.

Diváci: 50

Juniorka Viktorie Plzeň zvítězila počtvrté v řadě, potřetí v poměru 2:1. S Bohemkou za pomoci Ubonga Ekpaie a Joela Kayamby sice po poločase prohrávala, ale v závěru duelu skóre otočila. Nejprve vyrovnával Ubong Ekpai, poté i přes početné oslabení kvůli zranění Uzlíka dokázal rozhodnout Ondřej Štursa.

Do zápasu aktivně vstoupily oba celky. Nejprve ze zajímavé akce zakončoval za vápnem hostující Anh Le Tuan, branku však netrefil. Na druhé straně neproměnil zajímavou šanci útočník Pecháček, krátce po něm pálil do břevna Václav Uzlík. Stejný hráč měl šanci i ve 13. minutě po pasu Uzlíka, ale tentokráte nevyzrál na gólmana Fialu. Vedení se v zápase ujali Bohemians, v průběhu 38. minuty za vápnem vystřelil skvěle pod břevno MatyᚠBuneš. Ještě před poločasem nedokázal v dobré možnosti vyrovnat Ekpai.

Druhé dějství zahájili šancemi hosté. Le Tuanovu příležitost zlikvidoval Sváček, posléze si brankář Viktorie připsal další skvělý zákrok, kterým udržel stav jen jednobrankový. Pražský celek měl i nadále více možností, ale prosadit se už nedokázal, skórovali pouze viktoriáni. V 79. minutě po rohovém kopu Petra Řezáče vyrovnal střelou u vzdálenější tyče Ubong Ekpai. Poté musel ze hry kvůli zranění odstoupit Václav Uzlík, takže domácí dohrávali o deseti přesto zvládli otočit! Ondřej Štursa v první obrovské šanci neuspěl, krátce poté dostal však možnost reparátu a složil jej výborně – přízemní ranou upravil na 2:1 a vyšperkoval svůj návrat po zranění vítězným gólem.

Juniorka Viktorie Plzeň tak po základní části končí na pátém místě české části tabulky se ziskem 35 bodů a skóre 45:45. V nadstavbové části se o titul utká se Spartou, Mladou Boleslaví, Libercem, Bohemians, Hradcem Králové, Slováckem, Olomoucí, Brnem a Baníkem Ostrava.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Bylo to vyrovnané utkání, v první půli jsme byli lepší, ale paradoxně jsme dostali gól po chybě v rozehrávce. Ve druhé půli se to vyrovnalo, přežili jsme velké šance soupeře. Kluci bojovali až do konce. Po standardce jsme stihli vyrovnat a v deseti jsme dali vítězný gól. Mužstvo má charakter a jsem rád, že jsme zápas zvládli, je to povzbuzení.“