19. 5. 2019    Juniorka - reportáž

Juniorka prohrála na hřišti Bohemians nejtěsnějším rozdílem

FC Viktoria Plzeň

Nadst. / Neděle 19. 5. 2019, 11:00 / Ďolíček

Nadst. / Neděle 19. 5. 2019, 11:00
Ďolíček

Bohemians Praha 1905

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Bohemians Praha 1905

Fiala – Farkaš, Václavík, Vondra, Schumacher, Vala (69. Rizvanov), Le Tuan (66. Nátr), Ugwu (82. Ogiomade), Hašek, Júsuf (62. Horizrál), Begič (87. Peričevič).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Plecitý (70. O. Pek), Hranáč, Míka, Svoboda – Řezáč, Kraml (70. Václavík) – Štursa, Selnar, Hezoučký – Kepl (75. Vrba).

statistiky

Branka: 66. Begič, Rozhodčí: Vodrážka – Myška, Vlček.

Diváci: 60

V předposledním kole nadstavbové části Juniorské ligy padl tým trenéra Pavla Horvátha na hřišti pražských Bohemians 0:1. Domácí byli značně posíleni z A-týmu, přesto Viktoria dlouho držela naději na bodový zisk.

Na první větší gólovou příležitost se čekalo do 21. minuty. Měli ji viktoriáni, ale zakončení bohužel postrádalo přesnost. Na druhé straně pak musel dobrý zákrok po střele z dálky předvést Dominik Sváček. Gólman plzeňského týmu zachránil svůj celek i v závěru první půle.

I na začátku druhého poločasu byl Sváček oporou svého týmu. Nejprve zlikvidoval střelu pražského celku, následně i dorážku. Bohemians i nadále usilovali o první branku a dočkali se jí po hodině a pár minutách hry. Z dorážky skóroval Ismar Begič. Viktoria se snažila hru oživit střídáními, ale vyrovnání se již nedočkala. Klokani tak obrali Viktorii o všechny body.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Nebyl to z naší strany vydařený zápas a zaslouženě jsme 0:1 prohráli. Měli jsme také nějaké šance, ale bohužel jsme je nevyužili, zatímco soupeř tu svou ano. Řekl bych, že jsme hráli pod svoje možnosti. Čekal jsem od toho víc, protože máme hráče, kteří mají na to, abychom takový zápas odehráli lépe.“