30. 12. 1899    

6. kolo / Sobota 4. 10. 2014, 10:30 /

6. kolo / Sobota 4. 10. 2014, 10:30

FC Slovan Liberec

3:2

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Slovan Liberec

Salacká - Jungová, Pižlová, Jeřábková, Mukařovská (80. Košková) - Frietzová, Matějková, Mikysková, Brázdová(85. Jedličková), Kutifelová (59. Černá) – Jarchovská (87. Hančová)

FC Viktoria Plzeň

Krýslová - Pacandová, Ondrášková, Králová, Bohmannová – Myslíková (83.Nesvedová), Nehodová, Markelová, Beštová - Beštová B., Ivaničová

statistiky

Branky: 4. Matějková, 39. Frietzová, 58. Jarchovská - 53. Myslíková, 86. Beštová J. ŽK: 13.Mukařovská, 67. Jarchovská (obě Liberec) Rozhodčí:

Diváci: 0

V sobotu 4. října se se soupeřem z pod Ještědu utkaly také plzeňské ženy, které bohužel nebyly podobně úspěšné jako jejich mladší kolegyně. Ač se po nepovedeném prvním poločase dvakrát dotáhly na rozdíl jedné branky, kýžené body se jim vybojovat nepodařilo.


Začátek utkání začal lépe Liberec a hned ve 4. minutě šel do vedení po rohovém kopu. Branka domácí nakopla a celek Viktorie se naopak nemohl dostat do hry. Postupem času se hra hostů zlepšila a v 16. minutě se po pěkné individuální akci dostala sama před brankařku Myslíková, ale bohužel neproměnila. Liberec nejvíce hrozil ze standartních situací. Jednu z nich využil v devětatřicáté minutě a po zaváhání brankařky Plzně zvýšil svoje vedení.


Ve druhém poločase se hra viktoriánek zlepšila a ty zaslouženě snížily Myslíkovou. Povzbuzeny kontaktním gólem přidaly Plzeňanky na obrátkách a tlačily se čím dál více před soupeřovu branku. Liberecké ženy ovšem zareagovaly a po dlouhém nákopu do šestnácky Viktorie dokázaly zvýšit své vedení. V závěru utkání tlak Viktorie sílil a její hráčky snížily na 3:2 a následně si vytvořily ještě dvě šance. Jednu z nich neproměnila Bohmannová hlavou a při druhé se nepovedlo Nesvedové prostřelit obranný val v malém vápně.