30. 12. 1899    

11. kolo / Neděle 29. 3. 2015,   /

11. kolo / Neděle 29. 3. 2015,  

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

Holíková, Lukešová, Švábová, Kolorosová, Baumruková, Mirtlová, Kratochvílová, Šlajsová, Kloudová, Růžičková, Janochová, Majtanová, Černá, Türková, Němcová, Peklová

statistiky

Branka: 70. Šlajsová (asistence Janochová)

Diváci: 0

V neděli 29. března odehrály starší žákyně Viktorie Plzeň veledůležité mistrovské utkání s hráčkami Hradce Králové. Utkání hrané na hřišti 33. ZŠ Terezie Brzkové na plzeňských Skvrňanech bylo velmi bojovné a svým výsledkem se vymykalo dosavadnímu standardu 1. ligy starších žákyň. O osudu zápasu totiž rozhodla jediná branka.


Soupeř opět nastoupil s taktikou bořit rozvíjející se kombinace viktoriánek. Takto taktika hradeckými děvčatům vycházela po celé utkání. Rychlým a tvrdým přístupem k našim hráčkám zamezily plynulé hře a tím docházelo k tvrdým soubojům na obou stranách. O zisku tří bodů rozhodly viktoriánky až v poslední minutě. Po vynikající kolmici Janochové za obranu soupeře proměnila Šlajsová parádní akci ve vítězný gól.


„Naše holky musím pochválit, že neuhnuly ze žádného souboje. Škoda jen, že nevyužily v prvním poločase vyloženou šanci. Je možné, že poté by se obraz hry úplně změnil. Průběh utkání vyústil k situaci, kdy jediný vstřelený gól může výt vítězný. Tato skutečnost se spravedlivě přiklonila na stranu našich holek, které si toto zasloužily, nebo hrály aktivně až do samotného konce utkání se snahou vyhrát. Holky musím pochválit, že se vyrovnaly s tvrdou hrou soupeře a že utkání odehrály až do samého konce s vidinou vítězství,“ říká trenér vítězného týmu Bohumír Bláha.