14. 8. 2015    Zápas

V zápase plném překvapení remizovali viktoriáni v Teplicích 2:2

FC Viktoria Plzeň
49. Fillo (pen.)
90. Lüftner

4. kolo / Pátek 14. 8. 2015, 18:30 / Na Stínadlech

4. kolo / Pátek 14. 8. 2015, 18:30
Na Stínadlech

FK Teplice

2:2

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

34. Baránek
45. Kopic

sestavy

FK Teplice

Grigar – Hora, Lüftner, Jablonský, Krob – Vondrášek, Breite (83. Táborský), Vachoušek (76. Balázs), Ljevakovič, Fillo (63. Kapolongo) – Potočný

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Baránek, Limberský – Petržela (64. Vůch), Vaněk, Kolář, Hořava, Kopic (90. Kovařík) – Ďuriš (77. Mahmutovič)

statistiky

Branky: 49. Fillo (pen.), 90. Lüftner – 34. Baránek, 45. Kopic, ŽK: Ljevakovič, Jablonský, Hora, Krob – Hubník, Mahmutovič, Rajtoral, Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Pilný

Diváci: 9361

V pátek 14. srpna zavítali hráči Viktorie Plzeň na teplický stadion Na Stínadlech. Tedy do místa, kde se jim více než tři a půl roku nepodařilo zvítězit. Trenér Miroslav Koubek nechal v základní sestavě obránce Baránka, vedle kterého se postavil Roman Hubník. Na hrotu útoku nastoupil od první minuty Michal Ďuriš, netradičně na levé straně se představil Jan Kopic.

Domácí se od úvodního hvizdu snažili prezentovat důraznou hrou. Ljevakovič však hned v první minutě své snažení přehnal a po faulu na Petrželu uviděl žlutou kartu. První šanci Viktorie si připsal Jan Kopic, brankář Grigar ale jeho střelu vykopl. Následný Kolářův pokus proletěl kolem levé tyče. O minutu později vtipně rozehrál autové vhazování Jan Kopic, Michal Ďuriš byl rázem vepředu zcela sám a dokonce i našel hlavu Milana Petržely. Tomu ale balón pouze lízl před prázdnou bránou temeno. Kozáčik měl práci na konci šestnácté minuty. Proti tvrdé Lüfnerově střele ale dokázal akrobaticky zakročit. Na další šanci se čekalo až do 32. minuty, kdy zakončoval Petržela, Grigar však skvěle jeho střelu zneškodnil. O dvě minuty později už bylo pro Plzeň veseleji, to když Baránek zůstal na kraji pokutového území sám a po Vaňkově centru otevřel skóre utkání – 0:1. Další velkou šanci si připsal v 41. minutě Kopic, naneštěstí pro plzeňského záložníka se míč z jeho hlavy odrazil mimo odkrytou branku. Tlak Viktorie v závěrečných minutách prvního poločasu sílil, v nastaveném čase obětavě vybojoval skoro už ztracený míč Michal Ďuriš a Jan Kopic po jeho přihrávce zacílil přesně k pravé tyči – 0:2!

Jak první poločas gólově skončil, tak ten druhý začal. Ruka Romana Hubníka se v pokutovém území dostala do kontaktu s míčem a odpískaný pokutový kop proměnil odrazem o tyč Martin Fillo – 1:2. Ovšem po pěti minutách od úvodního hvizdu první půle se šlo opět do kabin, nebo na teplickém stadionu došlo k výpadku elektrického proudu a tudíž v provozu nebylo ani osvětlení hrací plochy. Rozhodčí Hrubeš vyhodnotil kuriózní situaci přerušením utkání. Po deseti minutách v kabině se zápas opět rozběhl, ovšem na gólových šancích to nepřidalo. Tepličtí hráči se snažili hýřit aktivitou, ale k bezprostřednímu ohrožení Kozáčikovy branky se nedostali. V 65. minutě poslal Miroslav Koubek na hřiště Egona Vůcha, na střídačku se odebral Milan Petržela. Ihned poté, co Vůch zaujal své místo na trávníku, se nad teplická Stínadla přihnala nefalšovaná průtrž mračen. V 72. minutě se pokoušel o obstřel Hořava, ale Grigar si jeho pokus pohlídal. V 78. minutě přišel do důvěrně známého prostředí i druhý exteplický hráč v dresu Viktorie. Michala Ďuriše vystřídal Aidin Mahmutovič. Právě spolupráce Mahmutoviče s Vůchem mohla skončit ohrožením branky Teplic. Vůchovi ovšem v rozhodujícím okamžiku chybělo ke zpracování míče několik centimetrů. O tři minuty později napřáhl levačkou aktivní Kopic, Grigar ale vyrazil míč mimo tři tyče. V devadesáté minutě se Tepličtí dostali po dlouhé době k rohovému kopu a do pokutového území Plzně se vydal také brankář Grigar. Právě on vnesl do velkého čtverce trochu vzruchu a snad vytvořil i prostor pro hlavičkujícího Lüftnera, který zamířil k levé tyči – 2:2. Stejným výsledkem také utkání skončilo, Viktoria Plzeň ani napočtvrté nepřivezla z Teplic plný bodový zisk do ligové tabulky.

Související články