16. 9. 2018    Juniorka - reportáž

Na hřišti lídra tabulky si juniorka připsala čtvrté vítězství v řadě!

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Neděle 16. 9. 2018, 10:30 / MěS Mladá Boleslav

8. kolo / Neděle 16. 9. 2018, 10:30
MěS Mladá Boleslav

FK Mladá Boleslav

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Mladá Boleslav

Mikulec – Zabilanský (C), Toml, Kopa, Komma (57. Krčmář) – Komárek, Matějovský (75. Jerchov) – David Novák (83. Dib), Valenta, Daniel Novák (76. Mansfeld) – Vejr (57. Šimon).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Havel, Hranáč, O. Pek, Svoboda – Řezáč (90+1. Bartůněk), Bucha – Pihrt (90. Brož), Pavlík (C) (68. Petr), Arzberger (86. Patrovský) – Kepl.

statistiky

Branka: 51. Kepl, Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Novák.

Diváci: 50

Velmi cenná výhra! Junioři Viktorie posílení Milanem Havlem, Pavlem Buchou a Dominikem Sváčkem z A-týmu uspěli na hřišti dosavadního lídra soutěže z Mladé Boleslavi 1:0. Jedinou branku duelu vstřelil útočník TomᚠKepl. Tým trenéra Pavla Fořta tak bere tři body počtvrté za sebou.

Do zápasu oba týmy vstoupily ofenzivním fotbalem, aktivnější však byl hostující celek. Zajímavé šance měl například v šesté minutě LukᚠPihrt, ale brankář Mikulec oba jeho pokusy vyrazil na rohový kop. Z nich hrozili Plzeňští i nadále, ale Arzbergerův pokus také zlikvidoval domácí gólman. Těsně před přestávkou mohl otevřít skóre Vítek Vejr, ale brankář Dominik Sváček byl připraven.

Do druhého poločasu vstoupili viktoriáni tím nejlepším možným způsobem – gólem! A byla to krásná akce. Kryštof Pavlík nahrál na Milana Havla, který vylepšil situaci pro Tomáše Kepla, na něhož už zívala poloodkrytá branka. Plzeň pokračovala v dobrém výkonu a snažila se přidat další trefu, Mladá Boleslav pak vyrážela do nebezpečných brejků. V 75. minutě měli domácí zajímavou příležitost vyrovnat stav zápasu, ale skákavý pokus Valenty přes zeď dokázal Dominik Sváček bravurně vyrazit.

V závěrečných minutách utkání chtěla Viktoria jednobrankové vedení kontrolovat. Čtyři minuty před koncem zamířila střela z hranice pokutového území těsně vedle, jejím autorem byl Martin Petr.

Plzeňané hubené vedení udrželi a ze středu Čech si odvezli všechny tři body.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Do zápasu jsme vstoupili na naše poměry velice slušně, měli jsme dvě-tři šance, které jsme bohužel neproměnili. Kluci situace vyřešili dobře, ale brankář Mladé Boleslavi chytal opravdu výborně. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, větší šanci sice měli domácí, ovšem Sváček vytáhl bravurní zákrok. Šlo o velice dobrý zápas, bylo vidět, že hrajeme proti prvnímu týmu tabulky. Poločas skončil 0:0 a čekalo se na první gól, který to mohl rozhodnout. Domácí začali druhý poločas lépe, hrozili ze silných standardek, ale kluci to ubránili dobře. Po krásné akci, kterou zakončil Kepl, jsme šli do vedení. Poté jsme se trochu zatáhli a hráli na brejky, domácí měli ještě jednu velkou šanci, ale Sváček nás opět podržel. Měl dnes dva famózní zákroky a také díky tomu vezeme tři body z Boleslavi. Celá obranná čtyřka podala velice dobrý výkon, Kepl hrál podle mých představ, jak by měl hrát útočník – dal gól, udržel spousty míčů... Ale nebylo to jen o těchto hráčích, celý mančaft hrál výborně. Za vítězstvím si šli všichni a i střídající kluci přinesli nějakou kvalitu. Bylo to hodně těžké utkání, Boleslav měla Matějovského, ale po jeho vystřídání už jsme to měli pod kontrolou a domácí do ničeho nepustili.“