22. 10. 2018    Juniorka - reportáž

Omlazená juniorka remizovala v krásném utkání se Slavií 3:3

FC Viktoria Plzeň

12. kolo / Pondělí 22. 10. 2018, 14:00 / Luční

12. kolo / Pondělí 22. 10. 2018, 14:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:3

(2:3)

SK Slavia Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Riedl – O. Pek, Fišer, Strmiska, Svoboda – Kodýdek (84. Brož), Pavlík (C) – Arzberger, Ruda (46. Kuhajda), Provod – Vrba (78. Václavík).

SK Slavia Praha

Radimský – Janoušek (71. Šilhan), Jugas, Drozda (C), Zelený – Macháček, Valenta – Vejvar (69. Fukala), Vaněk (62. Bjeloš), Havránek – Nabiyev.

statistiky

Branky: 11. Arzberger, 29. Arzberger, 74. Kodýdek – 4. Fišer (vl.), 15. Nabiyev, 34. Nabiyev, ŽK: Strmiska, Kuhajda – Valenta, Nabiyev, Janoušek, Jugas, Rozhodčí: Houdek – Kožár, Kubec.

Diváci: 100

Junioři bez několika opor, které odcestovaly na zápas UEFA Youth League do Madridu, na domácím hřišti v Luční ulici remizovali se Slavií Praha 3:3. V zajímavé přestřelce viktoriáni hned třikrát prohrávali, ale dvakrát srovnal TomᚠArzberger a poslední branku utkání vsítil MatyᚠKodýdek.

Lepší vstup do zápasu měl hostující tým. Poté, co dobrou hlavičku Svobody chytil Radimský, vznikl rychlý protiútok. Havránkovu přihrávku přes vápno si pak nešastně do vlastní branky srazil Dominik Fišer. Na 2:0 mohl navýšit Vejvar, ale brankář Riedl výborně vyběhl a při dorážce Nabiyeva už byli připraveni obránci. Ukázalo se pravidlo nedáš-dostaneš, v 11. minutě totiž střelou na bližší tyč srovnal TomᚠArzberger. Pražané si však vzali vedení rychle zpět. Vaněk vysunul za obranu Farida Nabiyeva, který obelstil Riedla a dal na 2:1 pro hosty.

Přestřelka nekončila. Po necelé půlhodině hry si obtížný pas na pravé křídlo zpracovat TomᚠArzberger, který se opět postaral o vyrovnání, a to velice pěkným způsobem. Jenže ani to nebylo všechno! Ve 34. minutě to byl znovu Nabiyev, který sešívaným vrátil vedení, tentokráte po průchodu plzeňskou obranou. Slavia ke konci poločasu ještě mohla odskočit na rozdíl dvou branek, ale to se jí již nepodařilo.

Druhý poločas zahájily šance Slavie Praha. Po tečované hlavičce střídajícího Michovskyho nad branku následoval rohový kop, Nabiyev ale těsně přestřelil. Vejvar poté táhl rychlý brejk hostů a opět to byl Nabiyev, který ze zajímavé pozice minul. Velkou šanci měl v 59. minutě LukᚠProvod, jenž tvrdou ranou trefil břevno.

Velká snaha viktoriánů o srovnání pokračovala a přinesla úspěch. Po centru Kryštofa Pavlíka z pravého křídla zakončoval na bližší tyči MatyᚠKodýdek, bylo to tak 3:3! Obrat mohl dokonat hattrickem Arzberger, jeho lob šel ale nad břevno slávistické branky. Na druhé straně po rohovém kopu Jugas minul bránu, načež domácí Arzberger mířil akrobatickým způsobem těsně vedle brány!

Parádní utkání v Luční ulici tak skončilo remízou 3:3, která z pohledu omlazeného týmu juniorky Viktorie je velice cenná!

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Nastoupili jsme ve velmi mladé sestavě. Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme dvě šance, ale hned z prvního brejku nám Slavia dala gól, který byl vlastní. Pak jsme srovnali na 1:1, ale zase jsme dostali gól. Hosté měli v prvním poločase více šancí a byli lepší. Do poločasu jsme šli za stavu 3:2 pro Slavii, udělali jsme nějaké změny, prohodili pozice, vystřídali a noví hráči to oživili. Ve druhém poločase jsme byli lepší, měli jsme hodně šancí, které jsme zahodili. Podařilo se nám vyrovnat, na konci zápasu to bylo nahoru dolů a mohli jsme i rozhodnout. Bod je na obě dvě strany zasloužený, ale ve druhé půli jsme sahali po výhře více než Slavia. Musím poděkovat mladým klukům, pro které to byla velká zkušenost. Slavia měla některé ligové hráče, takže pro ty naše dorostence to bylo něco nového. S týmovým výkonem jsem spokojený. Bod je pro obě dvě mužstva zasloužený.“