30. 12. 1899    

1. kolo / Sobota 18. 8. 2018, 13:15 / Nový Hradec Králové

1. kolo / Sobota 18. 8. 2018, 13:15
Nový Hradec Králové

FC Hradec Králové

0:2

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Hradec Králové

Voříšková – Kňourková, Pavlíčková (49. Zemanová), Sedláčková, Vejrová, Kotoučková, Ličmanová (C), Šolínová, Šubrtová, Tomášková (59. Zítková), Jarochová.

FC Viktoria Plzeň

Štichová – Horáčková (53. Lemáková), Hraničková, Kolorosová (C), Baumruková – Polcarová, Mirtlová, Csordas, Strašilová (53. Gracias), Jílková (64. Gajdošová), Belšánová (64. Lukešová).

statistiky

Branky: 17. Polcarová, 58. Csordas, Rozhodčí: Dibelková – Kánská, Jílková.

Diváci: 30

K našemu prvnímu mistrovskému utkání jsme zavítali na hřiště Hradce Králové, s velkým očekáváním toho, jak holky po náročné přípravě zvládnou přenést nové mechanismy do hry. V rámci přípravy jsme hodně pracovali na obranné fázi hry a součinnosti a až na drobné výjimky se holkám podařilo splnit vše, co jsme si řekli. Díky kvalitní hře týmu v defenzivě jsme byli schopní držet většinu času míč na svých kopačkách a rychle eliminovat náznaky šancí soupeře a naopak si vytvářet šance vlastní.

V 17. minutě se po nádherné kombinaci středem hřiště dokázala prosadit Barbora Polcarová a dostala nás do vedení. I nadále jsme tlačili a vytvářeli si šance, ale naše šance bohužel končily na hranici velkého vápna nekvalitním či slabým zakončením a nebo špatně provedenou finální nahrávkou či náběhem.

V druhé půlce byl obraz hry velice podobný, byli jsme většinu času na míči, dominovali a snažili se vytvářet šance, bohužel nás začala srážet nekvalitní přechodová fáze s hodně ztrátami míčů a proto jsme se dlouho nemohli prosadit podruhé. Vysvobodila nás v 58. minutě po krásné kolmici Julia-Lani Csordas, která její únik bezpečně proměnila. Do konce utkání se už skóre bohužel nezměnilo a to i kvůli ztrátě tempa a aktivity na naší straně.

hodnocení trenéra

Vojtěch Křelina (FC Viktoria Plzeň): „První mistrovské utkání jsme zvládli a na holky jsem pyšný, jak dokázali většinu nových věcí, které se učíme, přenést do utkání. Utkání ale ukázalo i nedostatky, které nás limitují v ještě větší dominanci a vytváření si 100% příležitostí, což by se nám mohlo vymstít s dalšími soupeři. Na tom musíme důsledně pracovat a neusnout na vavřínech.“