30. 12. 1899    

22. kolo / Sobota 2. 3. 2019, 11:00 / Luční

22. kolo / Sobota 2. 3. 2019, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:1)

FC Hradec Králové

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Bleha – Halász, Gabriel, Strmiska, Petrmichl (46. Žilák) – Ruda – Kuhajda, Kodýdek – Koželuh (70. Koranda), Vrba (83. Kotěšovec), Václavík.

FC Hradec Králové

Brát – Ptáček, Štěrba, Samko (77. Vošlajer), Doležal, Donát, Horák, Mahr, Kejř (83. Hájek), Kosař, Hlaváč (75. Rajnoch).

statistiky

Branky: 66. Koželuh, 70. Vrba (pen.) – 1. Hlaváč, ŽK: Ruda, Kotěšovec – Samko, Rozhodčí: Vaňkát – Langmajer, Pálek.

Diváci: 50

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Vstup do zápasu se nám nepovedl, po půl minutě jsme po individuální chybě prohrávali 0:1. Ale když už jsme dostali gól na začátku, tak jsme celou dobu alespoň měli chu utkání otočit. V prvním poločase jsme byli herně lepší a měli jsme šance, které jsme nevyužili. Dobře jsme kopali třeba standardní situace, ale bohužel jsme se neprosadili, chtělo by to ve vápně více agresivity. Hradec měl zhruba dvě velké šance, ale podržel nás brankář Bleha, který celý zápas odchytal výborně. O půlce jsme si řekli nějaké věci, které musíme zlepšit, paradoxně na začátku druhého poločasu na nás Hradec vlítnul a měl zpočátku převahu. Poté se nám ale na balonu zase více dařilo, Koželuh se pak krásně trefil k tyči a srovnali jsme. Z penalty jsme následně otočili utkání. Ve druhé půli byl Hradec nebezpečný, nicméně kluci týmovou prací otočili zápas a výsledek udrželi, i když se to rodilo těžce. První mistrovské utkání po třech měsících bylo znát, ale kluci ukázali týmový charakter. Konec zápasu odehráli takticky velice dobře, soupeře už do ničeho nepustili, a když už ano, tak to pochytal Bleha. Týmová práce nás dovedla ke 3 bodům a klukům musím poděkovat, že to otočili. Snad do dalších zápasů z kluků opadne tlak a stoupne jim sebevědomí.“