30. 12. 1899    

18. kolo / Sobota 23. 3. 2019, 11:00 / Luční

18. kolo / Sobota 23. 3. 2019, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

SK Sigma Olomouc

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Bleha – Halász, Fišer, Strmiska, Brož – Ruda, Kuhajda (75. Kraml), Kodýdek – Plecitý (50. Václavík), Pecháček, Vrba (82. Štursa).

SK Sigma Olomouc

Obzina – Twardzik, David, Kratochvíl, Šidlík, Vybíral (75. Machala), Raab, Langer (82. L. Galus), Grygar, M. Galus, Grečmal (50. Hausknecht).

statistiky

Branky: 21. Vrba (pen.), 66. Kodýdek, ŽK: Ruda, Rozhodčí: Melichar – Severýn, Trska.

Diváci: 80

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Olomouc byla na prvním místě tabulky, zatím to byl asi nejlepší tým, se který jsme se setkali. Hráli také v juniorské Lize mistrů a tým nechali pohromadě. Byli silnější na míči, od toho se odvíjel zápas, ale nám se v první půli povedla nějaká patnáctiminutovka. Po dlouhém míči do vápna Pecháček přeskočil brankáře, ten ho zfauloval a proměnili jsme penaltu. Z následných šancí jsme mohli dát na 2:0, ale Olomouc pak byla lepší a brankář Bleha nás podržel. Kluci v obraně fungovali dobře, zakončení blokovali, podali obětavý výkon. Do druhého poločasu jsme chtěli být více agresivní ve středu pole, to se nám moc nedařilo. Sigma byla více na míči, kombinovala. Kodýdek trefil v šanci břevno a Olomouc pak měla i nadále převahu, kluci chodili do brejků. Pak z jednoho brejku napřáhl Kodýdek z 20 metrů, trefil bránu a dal gól, vedli jsme 2:0. To už jsme udrželi, i když nás soupeř tlačil, ale do žádných vyložených šancí jsme je nepustili. Kluci zápas zvládli dobře. Dnes nevyhrál lepší tým, ale kluci k tomu přistoupili obětavě a někteří si hrábli na dno, s tím jsem spokojený. Odjezdili to a to mě potěšilo. Naopak mě zklamalo ale to, že jsme málo kombinovali a nepodrželi moc míč, na tom musíme zapracovat. Ale vyhráli jsme 2:0 a klukům patří za obětavost dík, i za to jejich nasazení, s tím jsem spokojený. Jsem i rád, že jsme udrželi nulu.“