30. 12. 1899    

23. kolo / Sobota 27. 4. 2019, 14:15 / Širůch-Staré Město

23. kolo / Sobota 27. 4. 2019, 14:15
Širůch-Staré Město

1.FC Slovácko

3:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

1.FC Slovácko

Netolička – Baran, Vecheta (65. Švrček), Janík, Pernica, Leskovjan, Kohút, Mumuni (57. Velecký), Polášek, Hajnoš, Křižák (82. Kratochvíla).

FC Viktoria Plzeň

Riedl – Halász, Gabriel, Strmiska, Žilák – Fišer, Ruda (90. Lehký) Kuhajda (56. Václavík) – Vrba, Pecháček (75. Koželuh), Kodýdek.

statistiky

Branky: 13. Vecheta, 19. Janík, 84. Kohút (pen.) – 31. Vrba, 90+3. Vrba (pen.), ŽK: Baran, Hajnoš, Netolička – Kuhajda, Václavík, Gabriel, Riedl, Rozhodčí: Pelikán – Drozdy, Gasnárek.

Diváci: 49

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Chtěli jsme trochu zhustit střed, takže MatyᚠKodýdek hrál zleva a stahoval se do středu. Levou stranu měl pak při útočení na starosti Kája Žilák. Plán nám vycházel, do utkání jsme vstoupili dobře a měli jsme příležitosti, soupeře jsme přehrávali. Slovácko se pak vzpamatovalo a bylo to vyrovnané. Po jedné naší hloupé ztrátě šel soupeř do brejku a po krásném centru do vápna nám dal parádní gól hlavou, neubránitelná situace. Z toho jsme byli trochu zakřiknutí a soupeř nás potrestal následně ze standardky, tohle byl hodně laciný gól. Kluky jsme ale nabádali, že je ještě dost času a opět jsme převzali iniciativu. Do poločasu jsme snížili a Ruda měl ještě velkou šanci vyrovnat, ale branku z malého vápna přestřelil. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a byli jsme v něm stoprocentně lepší, ale bohužel jsme neproměnili vyložené šance. Možnosti měli Václavík a Koželuh, dali jsme i tyč. Bohužel se nám nepovedlo skórovat, z ojedinělého brejku do naší otevřené obrany přišla penalta po chybě brankáře a gól na 3:1. Ten kontaktní gól jsme bohužel vstřelili až v nastaveném čase z penalty, to už bylo pozdě. Bohužel jsme byli lepší a neproměnili šance, kterých jsme měli dost. Udělali jsme všechno pro to, abychom ten zápas zvládli, ale bohužel jsme dostali laciné góly a neproměňovali příležitosti. Kluci z toho byli smutní, ale já jsem jim řekl, aby dali hlavy nahoru, že výkon byl slušný. Když dáme dva góly na hřišti soupeře, tak nemůžeme prohrávat, to mě mrzí, ale určitě je to posun oproti předchozím zápasům. Čeká nás několik zápasů za sebou doma, máme na čem stavět a když zvládneme ty domácí zápasy, tak pořád můžeme atakovat horní příčky v tabulce. Pokud kluci budou hrát s takovým nasazením a chutí jako dnes, tak se určitě posuneme dál.“